1 miljoen dollar voor het hacken van Google Chrome

We horen vaak van technologiebedrijven dat er een beloning wordt gegeven aan de hackers die beveiligingslekken kunnen vinden in bepaalde software. Google heeft nu bekendgemaakt dat men tot 1 miljoen dollar gaat uitdelen aan degenen die zwaktes van de Google Chrome browser kan blootleggen, dit is een sterke verhoging ten opzichte van vroeger. Google wilt van zijn browser dus de meest veilige mogelijkheid maken om te surfen op het internet.

Het is echter niet de bedoeling van Google om 1 miljoen dollar uit te reiken aan slechts één bepaalde persoon die de browser succesvol kan hacken. Het prijzengeld is verdeeld over 3 categorieën. Zo is er $60.000 voor de hacker die gebruikersgegevens kan bekomen door een beveiligingslek van de browser. $40.000 is er voor degene die gegevens kan bekomen door een lek in de Chrome browser en een ander programma dat met de browser samenwerkt. Ten slotte is er nog $20.000 voor de hacker die gegevens heeft achterhaald via een bug in andere software zoals Flash of het Windows OS. Dit heeft niet meteen met de browser zelf te maken maar een bug in het besturingssysteem kan een bedreiging vormen voor alle browsers.

Om in aanmerking te komen voor de vergoeding zijn er enkele voorwaarden waar de hackers zich aan moeten houden. Zo moeten de hackers geheel open zijn over de gehanteerde hackmethode en deze mag men alleen mededelen aan Google. Als de hack is nagekeken en goedgekeurd, krijgt de hacker zijn vergoeding en een chromebook.

Dus voor de hackers die zich willen uitleven en er ook nog een mooi centje aan willen overhouden: “Get started!”.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *