Facebook timeline voor pagina’s komt (mogelijk) al eind februari!

De Facebook Timeline is “the next big thing” voor Facebook. De nieuwe lay-out is aan de ene kant visueel erg aantrekkelijk, maar roept bij vele gebruikers toch vragen op. Als normale Facebook gebruiker heb je weinig keuze of je de timeline wilt gebruiken of niet, maar wat gaat er gebeuren met de Facebook pagina’s? De bedrijfspagina’s zijn nog volledig afgestemd op het “oude Facebook’, waardoor er momenteel twee erg verschillende stijlen worden gebruikt.

Volgens een artikel op Mashable zou de lay-out van de timeline binnenkort ook naar de Facebook pagina’s komen. Dit zou veel vroeger kunnen dan je zou denken, mogelijk eind deze maand al! Een van de aanwijzingen voor dit gerucht is een marketing event van Facebook dat enkel voor geïnviteerden wordt gehouden. Daarnaast hebben we onlangs nog een visuele update aan Facebook groepen gemeld die de bekende Facebook omslag van de timeline introduceerde voor groepen.

Lev Detrez Facebook Timeline

Gevolgen voor Facebook pagina’s

Zoals eerder gezegd is de Facebook Timeline aantrekkelijker dan de profielen van voorheen. De grote Facebook omslag zorgt dan ook voor een prachtige kans om een pagina nog beter aan je merk aan te passen. Er zijn echter ook enkele vragen die een antwoord vereisen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met applicaties? Tal van ondernemingen hebben zwaar geïnvesteerd in speciale tabs voor hun Facebook pagina. Op het eerste zicht lijken deze tabs niet compatibel met de lay-out van de timeline.

Ook op vlak van functionaliteit zijn er grote vraagtekens. Veel gebruikers vinden de wijze waarop de timeline werkt alles behalve geslaagd. Zullen we dezelfde klachten horen voor Facebook pagina’s of heeft Facebook iets speciaals in gedachten? We volgen het in ieder geval op en houden jullie op de hoogte!

Executive Summary

Wat? Facebook pagina’s hebben dringend nood aan een visuele update in lijn met de timeline.
En? Deze nieuwe lay-out komt mogelijk eind februari al volgens Mashable en AdAge!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *