Binnenkort ‘Want’-button op Facebook?

Vorige week werd in de broncode van Facebook een nieuw stukje code ontdekt dat verwees naar een ‘Want’-button. Voorlopig is er echter nog niets officieel bekend over een dergelijke ‘Want’-button. Het zou dus kunnen gaan om een nieuwe commerciële innovatie van Facebook zelf. Volgens de ontdekker van de nieuwe code, Tom Waddington, zal er mogelijk een optie komen voor gebruikers om betaalde informatie uit te wisselen.

 

 

 

Een mogelijke piste: wanneer een Facebook-gebruiker een status-update post waarin hij schrijft dat hij een nieuwe stereoketen heeft aangekocht, kan een andere gebruiker op de ‘Want’-button klikken. Vervolgens wordt hij doorverwezen naar een webwinkel waar de stereoketen kan aangekocht worden.

Ook de termen ‘donation’, ‘message’, ‘product’ en ‘game_item’ komen in de code voor. Het zou dus ook kunnen gaan om een donatiedienst die kadert in de overname door Facebook van Karma, in mei.

Facebook heeft voorlopig nog geen extra informatie gegeven over mogelijke nieuwigheden, behalve dan de reactie: “We’re always looking for new features for the platform. However, we have nothing new to announce.”

Executive Summary

Wat? Wil Facebook een nieuwe ‘Want’-button lanceren?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *