ZMB @ iStrategy – 10 tips voor Facebook marketingsucces – Randi Zuckerberg

Qua sprekers moeten we eerlijk toegeven dat we het meest uitkeken naar Randi Zuckerberg. Ze stelde dan ook niet teleur en bezorgde ons een sterk uiteengezette lezing over ‘The Future of Online Branding’. Een lezing die bovendien de heilige graal voor (Facebook) marketeers bevat: 10 tips voor Facebook marketingsucces.

Facebook tips & tricksIn een vorige post vertelden we jullie wat Randi ons zoal te brengen had tijdens haar lezing.
Deel daarvan bestond uit de 10 tips voor marketingsucces op Facebook. Bij deze delen we jullie de tien tips mee:
1) Geef consumenten een reden je te liken. De dagen van de easy likes zijn voorbij. De likes moeten komen uit een motief van betrokkenheid (engagement) van de consument naar het merk toe.

2) Verblijd je klanten door hen in de kijker te zetten; liefst terwijl ze in de weer zijn met jouw product of jouw productcategorie. Dat mag natuurlijk niet ten koste van relevantie gaan.

3) Geef je bedrijf een gezicht, letterlijk. Zet bijvoorbeeld een werknemer in de schijnwerpers of organiseer een Q&A met een executieve. Mensen zijn dol op wat er zich achter de schermen, achter het logo, afspeelt.

4) Gedetailleerde inzichten helpen je je boodschap meer vorm te geven. Blijf niet op de oppervlakte; echte betrokkenheid is ook niet oppervlakkig.

5) Houd het actueel, relevant en humoristisch. Geef consumenten echte inhoud.

6) Crowd sourcing: consumenten die met je praten zijn een waardevolle bron aan informatie! Deze info niet gebruiken is … niet zo slim. Meer zelfs: laat hen extra aan het woord wanneer je nieuwe producten ontwikkeld.

7) Gebruik de e-commerce mogelijkheden binnen Facebook. Sommige producten worden nog het best verkocht via een medium als Facebook. Maak gebruik van deze faciliteiten wanneer het past.

8) Beschouw Facebook als een aanvulling of zelfs een vervanging van je klantendienst. Vang klachten, maar ook positieve reacties op via Facebook.

9) Real time interactie: koppel je Facebook-activiteiten aan je actuele offline activiteiten.

10) Geef mensen ook een aangename mobiele ervaring.

Tips die sommigen onder ons al geruime tijd bekend zijn maar voor bedrijven en hun marketeers zijn deze tips ongetwijfeld van onschatbare waarde!

Executive Summary

Wat? 10 sterke tips van Randi Zuckerberg op #iStrategy Amsterdam
En? Tips die bedrijven en online marketeers moeten gebruiken om succes op Facebook te boeken!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *