Waarom bloggen je geduld op de proef stelt

Wat is de waarde van bloggen en wanneer krijg je concrete resultaten te zien? Het zijn vragen die veel online marketeers bezighouden. Het staat vast dat je moet focussen op de lange termijn en het nodige geduld aan de dag moet leggen. Voor een succesvolle blog is met andere woorden doorzettingsvermogen en discipline nodig. Al zouden we allemaal gelukkig zijn met een nauwkeurige voorspelling van de resultaten die we mogen verwachten, toch?

Stel een doel voorop

Om resultaten te boeken met bloggen, moet je doelen stellen. Je moet goed weten wat je wil bereiken met je blog en wat je ermee wilt meten. Wil je graag meer verkeer genereren en het bewustzijn verhogen? Of probeer je meer potentiële klanten naar je website te lokken? Stippel duidelijk uit wat je wil bereiken en koppel resultaten aan deze doelen. Een blog helpt je om autoriteit op te bouwen, leads te genereren, klanten te inspireren en is nuttig voor branding. Omzet genereren is, in tegenstelling tot wat er dikwijls wordt gedacht, geen primaire doelstelling. Uiteraard is het wel mogelijk, zeker wanneer je een webshop hebt kan je de omzet tot in de details meten.

Het belang van waardevolle content op je blog

Heb je een duidelijke content mission statement uitgedacht? Dan is het tijd om je blog af te stemmen op de juiste doelgroep. Hierdoor krijg je een duidelijker beeld van de resultaten die haalbaar zijn. Wil je een vliegende start nemen met je blog? Dan laat je je het best leiden door waarde, volume en zichtbaarheid om zo snel mogelijk gevonden te worden. Bied je potentiële klanten waardevolle content, maar wees je ervan bewust dat het volume invloed heeft op de zichtbaarheid.

Een gouden tip: online succes vraagt tijd.

Click to tweet!

Boek resultaten met je blog

Als we een gouden tip mogen geven: online succes vraagt tijd. Als je net begint met bloggen, dan is de kans groot dat het domein nog gloednieuw is. Dat wil zeggen dat Google jouw blog nog niet kent en zoals we weten, geven zoekmachines de voorkeur aan oudere domeinen met een reputatie. Knoop volgende vuistregel goed in je oren: na ongeveer zes maanden actief bloggen en het toevoegen van waardevolle content aan je blog, krijg je grip op de zoekmachines. De echte waarde van content zal echter pas zichtbaar zijn na achttien maanden bloggen, wanneer de cycli doorbroken zijn en de effecten van je inspanningen cumulatief beginnen op te brengen.

Executive Summary

Succesvol bloggen vraagt doorzettingsvermogen, discipline en inspanning.
Wat de waarde van bloggen is en wanneer je inspanningen resultaten opleveren? Dat willen we allemaal weten…

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *