In 10 stappen beter bloggen

Heb je al een blog? Of ben je van plan om een eigen blog te starten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze 10 stappen wordt je een betere blogger in enkele seconden. Deze gids leert je de kneepjes van het vak en zorgt ervoor dat jouw blog de aandacht krijgt die hij verdient, veel sneller dan je zou verwachten…

1. Maak een plan

Een plan is nodig om alles wat belangrijk is voor jou op te lijsten. Wat je in het plan stopt? Datgene wat jij wil bereiken met jouw blog! Stop dus in jouw plan wat je wil communiceren en de dagelijkse stappen die je gaat ondernemen om je doel te bereiken. Som alles op tot in het kleinste detail. Het is een goede leidraad waarmee je jouw doel optimaal kan bereiken.

2. Focus op content

De beste manier om aandacht te krijgen, is door steeds kwalitatieve content te creëren. Content helpt om jouw lezers iets aan te bieden wat ze willen lezen. Speel voornamelijk jouw troeven uit via de content die je publiceert. Bouw een blog op met berichten die mensen kunnen helpen of inspireren.

3. SEO telt!

Naast content is het ook belangrijk om je blogberichten te optimaliseren volgens SEO. Dat wil zeggen dat de teksten die je schrijft de juiste keywords moeten bevatten. Keywords zijn sleutelwoorden die gebruikers van Google ingeven om tot een zoekresultaat te komen. Door veelgebruikte keywords in je tekst te stoppen zullen gebruikers jouw tekst sneller vinden.

4. Wees beknopt

Verlies je lezers niet door lange, rond-de-pot-draaiende teksten te schrijven. Biedt je lezers een korte, krachtige tekst aan en zorg ervoor dat ze hun aandacht niet verliezen.

5. Zorg voor deelbare content

Slimme, duidelijke quotes delen gemakkelijk op Facebook en krijgen meer retweets en repins. Wanneer deze dan ook nog eens een link naar jouw blogpost bevatten, ben je vertrokken!

6. Trek de aandacht met nieuwe ideeën

Neem je tijd om goede en originele ideeën te verzamelen. Door unieke content aan te bieden, gaan mensen geïnteresseerd blijven in jouw blog en zullen ze vaker terugkeren.

7. Spreek met gezag

Niemand neemt advies aan van een blog waarin elke zin begint met ‘misschien’. Leer met gezag spreken en laat jouw teksten ervaring uitstralen.

8. Zeg vaarwel tegen een verouderde uitstraling

Kies een blogthema dat up to date is. Kies voor een mooi design en een overzichtelijke blog!

9. Vergeet je marketing niet

Als je nieuwe lezers wil aantrekken, is marketing een must. Je kan bijvoorbeeld nieuwe lezers aantrekken door gratis iets weg te geven. Op die manier kan je e-mailadressen verzamelen en de aandacht van nieuwe lezers vasthouden!

10. Bouw een team

Creëer relaties, wees bereikbaar en help naderen. Wees niet bang om jezelf aan anderen te introduceren. Als ze niet weten dat je bestaat, gaan ze jouw blog hoogstwaarschijnlijk ook niet vinden.

 

 

Executive Summary

Heb je al een blog? Of ben je van plan om een eigen blog te starten?
Dan ben je hier op de juiste plaats. Met deze 10 stappen word je een betere blogger in enkele seconden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *