Blog syndication: neem een vliegende start met je blog

blog syndication

‘Blog syndication’ is een handige manier om een beginnende blog ‘in the picture’ te zetten, je content te verspreiden, meer bezoekers te lokken en optimaal de vruchten te plukken van je noeste arbeid. Hoor je het nu in Keulen donderen? Dan heb je er alle belang bij om verder te lezen …

Extra troef voor de beginnende blog

Blog syndication is het integraal overnemen van blogartikels van derden met bronvermelding.

Stel je een beginnende blog voor. Om de content te boosten, kan de webmaster ervoor kiezen om het artikel aan te bieden aan een populaire website. Die neemt vervolgens met toestemming de integrale tekst over, maar plaatst wel een link naar het originele artikel (blog syndication verschilt dus van guest blogging). Het gevolg: het artikel wordt door veel meer mensen opgepikt, waardoor de beginnende blogger snel bekendheid verwerft.

Duplicate content?

Althans, zo gaat de theorie. Want blog syndication geniet een twijfelachtige reputatie binnen de online marketingwereld, om diverse redenen. Wie een integrale tekst van een ander overneemt, pleegt een vorm van plagiaat (wat door Google als ‘duplicate content’ wordt bestempeld), wat nefast is voor de reputatie én het zoekverkeer van je website. Om duplicate content te vermijden is het belangrijk dat je aan bronvermelding doet én een link naar het originele artikel voorziet.

Syndication kan een beginnende blog een vliegende start bezorgen, maar meer ook niet. Laat je dus niet misleiden: originele content is nog altijd ‘king’. Alleen zo kun je een trouw lezerspubliek opbouwen.

Click to tweet!

Hoe blog syndication toch in je voordeel gebruiken?

Heb je zelf een beginnende blog en wil je vlug groeien? Dan is blog syndication zeker het overwegen waard. Waar je op moet letten:

  • Kies kwaliteitssites om je content te delen.
  • Zorg voor sterke content.
  • Zorg voor links in de tekst naar je website.

Het eerste aandachtspunt spreekt voor zich. Wil je je profileren als een kwaliteitsblog, dan moet je natuurlijk een kwaliteitssite selecteren om je content te verspreiden. En dan nog liefst een met een ruim bereik. Uiteraard moet ook de door jou aangeboden content van een hoog niveau zijn. Anders wordt je tekst wellicht geweigerd.

Om optimaal te profiteren van de naambekendheid van je host, is het verstandig om veel links in te bouwen naar je eigen site. Want ook al wordt je site vermeld als bron, het kan geen kwaad op meerdere paarden te wedden. Des te meer kans heb je dat lezers effectief bij jou terechtkomen.

Blog syndication is geen Heilige Graal

Syndication kan een beginnende blog een vliegende start bezorgen, maar meer ook niet. Laat je dus niet misleiden: originele content is nog altijd ‘king’. Alleen zo kun je een trouw lezerspubliek opbouwen.

Executive Summary

Blog syndication’ is een handige manier om een beginnende blog in the picture te zetten, je content te verspreiden, meer bezoekers te lokken en optimaal de vruchten te plukken van je noeste arbeid. Hoor je het nu in Keulen donderen? Dan heb je er alle belang bij om verder te lezen …

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *