6 tips om een beter app icoontje te ontwerpen

Net zoals het maken van websites is ook het ontwikkelen van apps niet langer exclusief weggelegd voor de knapste koppen van het ontwikkelaarskruim. Ook heel veel kleinere organisaties wagen zich aan de laatste nieuwe technologiehype en willen een eigen app creëren.

Gezien het nieuwe van deze media, is er voor veel bedrijven nog heel wat te leren. Zo’n twee derde van de apps wordt immers nooit gedownload. Zonde van de tijd en het geld die het ontwikkelen van de app heeft gekost. Daarom lijsten we hier 6 tips op die je app icoontje attractiever kunnen maken.

Concentreer je op een unieke vorm

Indien je kijkt naar verschillende icoontjes van apps die goed scoren, dan zijn er een aantal dingen die opvallen. Ze hebben vele kleuren of kleurschakeringen. Maar vooral, ze hebben allemaal een heel eenvoudige vorm. Hierdoor kan je ze meteen herkennen, van dichtbij en vanop afstand.

Afmetingen van icoontjes kom je tegen in verschillende groottes. Ze zijn groot in de app store, maar klein op het scherm van je smartphone. Ook hier dien je dus rekening mee te houden. Zorg ervoor dat je app icoontje te herkennen is op elke grootte.

Kies je kleuren zorgvuldig uit

Wees niette overdadig met kleuren. Eén of twee kleuren kan soms al genoeg zijn. Dit wil niet zeggen dat veel kleuren in je icoontje verboden is. Er zijn immers veel succesvolle app met veel kleuren in het icoon, maar het is gewoon veel moeilijker.

Vermijd echte foto’s

Vermijd het gebruik van echte foto’s voor je icoontje. Wat je wel kan doen is een foto als inspiratiebron nemen voor het design van je app icoon.

Gebruik weinig tekst

Het is misschien nog het beste idee om helemaal geen tekst te gebruiken. In dat geval kan je bijvoorbeeld gewoon een symbool of logo gebruiken. Moet je toch tekst gebruiken in je icoon, gebruik dan zo weinig mogelijk. De kans is klein dat je tekst nog leesbaar is wanneer je app in een klein formaat wordt bekeken.

Beeld materialen af

Ook dit kan bijdragen tot het imago dat je voor je applicatie wil creëren. Soms zegt één beeld immers veel meer dan woorden. Maak gebruik van dit beeld om je app icoontje makkelijk herkenbaar te maken.

Wees creatief

Er zijn ondertussen al duizenden apps te downloaden in de App Store. Indien je wil dat jouw app daar tussenuit springt, dan zal je creatief moeten zijn. Kijk zelf even rond bij de populairste apps in de App Store, en bestudeer hoe zijn hun creativiteit gebruiken om hun app er te laten uitspringen.

Executive Summary

Een attractief app icoontje ontwerpen
Twee derde van de apps wordt nooit gedownload. Ontdek hier 6 tips die je op weg helpen om een attractief app icoontje te ontwerpen.

1 Comment

  1. cheap jordans

    1 month ago

    I must convey my respect for your generosity supporting all those that should have assistance with this issue. Your personal dedication to passing the message across appeared to be extremely beneficial and have surely encouraged ladies like me to arrive at their aims. Your warm and helpful guidelines indicates much to me and much more to my colleagues. Thanks a lot; from everyone of us.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *