Apple test met grotere schermen voor iPhone en iPad

De Amerikaanse technologiereus Apple zou volop experimenteren met grotere schermen voor de iPhone en de iPad. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte zakenkrant Wall Street Journal op basis van verklaringen van leveranciers.

Volgens de Wall Street Journal heeft Apple de voorbije maanden prototypes besteld van iPhones met een scherm groter dan 4 inch, en tablets met een scherm groter dan 13 inch. Ter vergelijking: de huidige iPhone 5 heeft een schermdiagonaal van 4 inch, en de klassieke iPad heeft een schermdiagonaal van 9,7 inch.

Dat Apple prototypes besteld van toestellen met grotere schermen, betekent niet automatisch dat deze toestellen ook op de markt zullen komen. Zoals steeds is Apple heel karig met commentaar. Of de toestellen effectief op de markt zullen komen, is dus nog onduidelijk.

Dat Apple deze prototypes besteld, is niet zo verrassend. Net zoals andere technologiebedrijven, zoals Samsung en HTC, test ook Apple steeds nieuwe ontwerpen uit. Af en toe vloeit uit deze testen een nieuw product voort, zoals de iPhone 5 met groter scherm, of de iPad Mini.

Verandering van strategie

De tests doen wel vermoeden dat Apple een nieuwe weg is ingeslagen. Er wordt niet langer vastgehouden aan het 4 inch scherm voor de iPhone, en het 9,7 inch scherm voor de iPad. Concurrenten zoals Samsung testen al langer met verschillende schermgroottes, en bieden toestellen aan in verschillende formaten om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Apple lijkt nu diezelfde strategie te willen volgen.

iPad en iPhone 5S later dit jaar

De iPad die later dit jaar zal worden voorgesteld, zou volgens de bronnen van de Wall Street Journal nog wel vasthouden aan het oude formaat van 9,7 inch. Bovendien verwachten analisten dat Apple later dit jaar ook nog een update van de huidige iPhone 5 zal voorstellen. Vermoedelijk wordt dit model dan de iPhone 5S.

Executive Summary

Grotere schermen voor iPhone en iPad
Volgens bronnen van de Wall Street Journal zou Apple testen uitvoeren met grotere schermen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *