Apple event – iPad mini, iPad 4, iMac, MacBook Pro & much more

Gisteren was het een grote dag voor de liefhebbers van Apple producten. Een nieuwe generatie iProducts werd aangekondigd op een groots Apple event. Op de uitnodiging stond “we’ve got a little more to show you’ en hierdoor wist iedereen meteen dat de iPad mini aangekondigd ging worden. Er waren uiteraard ook al langer geruchten te horen van de iPad mini inclusief specificaties en foto’s. Dat er voor bijna alle Apple producten een upgrade aangekondigd werd was echter wel verrassend.

iPad 4


iPad 4 – De nieuwe iPad die bijna niemand verwachtte

Vooral de iPad 4, die je ook wel de nieuwe nieuwe iPad kan noemen, was absoluut onverwacht. Slechts 6 maanden na de vorige versie komt de vierde generatie iPad wel erg snel. Het gaat bovendien om een stevige upgrade vergeleken met de iPad 3 op vlak van snelheid door de nieuwe A6X chip, snellere Wi-Fi en hij heeft ook een betere camera. Je kan de iPad 4 bestellen vanaf 26 oktober, hij wordt op 2 november officieel gelanceerd!

Voor mensen die recent een iPad 3 hebben gekocht en zich bedrogen voelen is er misschien wel een sprankeltje hoop. Mashable laat weten dat wie de nieuwe iPad in de laatste 30 dagen heeft gekocht mogelijk een gratis upgrade krijgt naar de iPad 4, dit is wel afhankelijk van waar je je iPad hebt gekocht.

iPad mini – Does size matter?

De iPad 4 bevat vooral aanpassingen aan de binnenkant, het is de iPad mini die op vlak van uiterlijk en gebruik nieuw is. Met een 7,9 inch scherm is het net een beetje groter dan het merendeel van de concurrentie zoals de Nook HD, Amazon Kindle Fire HD 7, Galaxy Tab 2 7.0 of Google Nexus 7.

De iPad mini is ondanks het scherm toch dunner en lichter dan deze andere tablets. De kwaliteit van het scherm van de iPad mini moet echter wel onderdoen voor de conrcurrenten met slechts 163 ppi en een resolutie van 1024 x 768.

Mashable heeft een mooie vergelijking gemaakt van de iPad mini met zijn voornaamste concurrenten. Maar als je liever beelden ziet dan cijfers, dan is onderstaande video wat je nodig hebt! In deze eerste commercial voor de iPad mini zie je de standaard iPad naast de  iPad mini waardoor je meteen een idee krijgt van de verhoudingen. Ook de iPad mini kan je vanaf 26 oktober online bestellen bij de Apple Store of vanaf november bij een retailer kopen.

MacBook, iMac en Mac mini

Ook voor de laptops en desktops van Apple werden er gisteren upgrades aangekondigd. Het meest indrukwekkende lijkt ons de 13 inch MacBook Pro met een retina display die start vanaf $1699.

Retina MacBook Pro 13 inch

Voor de desktops is het de nieuwe iMac die de show steelt. Onder meer omdat de nieuwe all-in-one desktop enorm dun is, hoewel critici meteen opmerkten dat dit enkel aan de randen is en het centrale gedeelte van de iMac wel redelijk breed is. Verder krijgt de iMac uiteraard ook nieuwe hardware met de keuze tussen een Intel i5 of i7 Ivy Bridge processor met een maximaal RAM geheugen van 32GB. De Ivy Bridge processors zorgen ervoor dat de nieuwe iMac voorzien is van USB 3. Wat vooral opvalt is de keuze tussen SSD, een gewone hard drive of de nieuwe Fusion Drive van Apple. De laatste combineert SSD en de traditionele hard drive. De iMac start vanaf $1299.

nieuwe iMac

Wie bij voorgaande prijzen toch wat begint te duizelen heeft nog een derde optie van het Apple event: de Mac mini. Ook de kleine desktop van Apple heeft een update gekregen met een nieuwe processor, meer RAM en een betere hard drive. De Mac mini start vanaf $599 en is daarmee voor de Apple fan met een beperkt budget een interessante optie. (Hoewel je voor die prijs ook al een stevige computer met Windows 8 kan kopen.)

mac mini

Was jij verrast door de iPad mini en de iPad 4? Laat het ons weten in de comments!

Executive Summary

Apple event 23 oktober
Aankondiging nieuwe iPad, iPad mini, MacBook Pro met retina display van 13 inch, dunnere iMac en een betere Mac mini!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *