Gebruik je Android als draadloze muis

Een ellendig touch pad op je laptop dat niet doet wat je vraagt, telkens op de spatiebalk duwen om naar een volgende slide te gaan,… dat is verleden tijd! Gebruik nu simpelweg je Android-smartphone als draadloze muis voor je desktop-pc of laptop. Gebruik de handige Droidpad-applicatie om pc-spelletjes te spelen of een diapresentatie te geven.

Droidpad

De ontwikkelaars van het Android-platform blijven innoveren, en verbazen. Ze ontwikkelden een nieuwe app: Droidpad. Deze applicatie maakt het mogelijk om je Android-smartphone om te toveren tot een virtuele muis of joystick. De applicatie ‘Droidpad’ werkt bij besturingssystemen Windows en Ubuntu.

Hoe ga je te werk?

Natuurlijk download je eerst de Droidpad-applicatie. Om deze applicatie aan de praat te krijgen, moet je eerst een Windows-programma installeren. Daarna maak je via je Android-app verbinding met je laptop of desktop-pc. Dat kan via het WiFi-netwerk of met een USB-kabel. Als je gebruik maakt van een USB-kabel moet je wel aparte drivers installeren en een USB debugging-modus activeren op je Android-toestel.

Waarvoor gebruik je Droidpad?

De Droidpad-applicatie is ook enorm handig om pc-spelletjes mee te spelen. Je Android-smartphone werkt als een soort joystick waarmee spelen gemakkelijker gaat. Ook is het handig om je smartphone te gebruiken bij een PowerPoint-presentie. Je kan gemakkelijk doorklikken naar de volgende dia en met de pointerfunctie verschillende zaken aanduiden op je presentatie.

Je kan de Droidpad-applicatie gratis downloaden in de Google PlayStore.

Executive Summary

Gebruik je Android-smartphone als draadloze muis.
De nieuwe applicatie Droidpad maakt het mogelijk om je smartphone te gebruiken als muis of joystick.

1 Comment

  1. Ezekiel Shiraki

    2 months ago

    Hi would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *