Yammer overgenomen door Microsoft

Yammer overname door MicrosftCrisis voor iedereen? Voor Microsft alvast wat minder… Na heel wat geruchten en geroezemoes over mogelijke onderhandelingen tussen de twee partijen, bevestigde de Wall Street Journal afgelopen vrijdag de acquisitie van Yammer door softwaregigant Microsoft.

Niet zo’n verwonderlijke keuze langs Microsoft’s kant. Yammer wordt vaak omschreven als de “Facebook voor bedrijven”. Eigenlijk is het een sociaal netwerk voor werknemers binnen een bedrijf. Een sociaal netwerk met uitgebreide functionaliteiten. Buiten de voor de hand liggende chat en microblogging functionaliteiten, schuilt er ook een zeer gebruiksvriendelijk en krachtig collaboration platform in Yammer. Met andere woorden leent Yammer zich perfect toe om het primaire, interne communicatiemedium binnen een bedrijf uit te maken. Sinds 2010 biedt Yammer tevens een SharePoint-integratie. Yammer heeft zo’n 200.000 klanten en bedienen ze, volgens hen, meer dan 80% van de Fortune 500 bedrijven.

De gedachte achter de overname is waarschijnlijk concurrentie gerelateerd… De overname van Yammer kan zo een offensief betekenen tegen social concurrenten zoals Salesforce en Oracle, twee namen die al volop alles op alles zetten met de integratie van social in een bedrijfsinterne context. Gaat de volgende SharePoint release werkelijk uitpakken op sociaal vlak? Op dit moment giswerk, maar wat wel buiten kijf staat is dat Yammer nog meer geïntegreerd zal worden in Microsoft-oplossingen.

Kostenplaatje van de overname? 1,2 miljard dollar.

Executive Summary

Yammer wordt overgenomen door Microsoft
Wellicht wil Microsoft hiermee de strijd aangaan met social concurrenten zoals Salesforce en Oracle…

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *