We gebruiken Twitter meer en meer tijdens de werkuren

Misschien niet echt verrassend, maar volgens recent onderzoek gebruiken we Twitter meer en meer tijdens de kantoor/werkuren. Dit onderzoek, gevoerd door Palo Alto Networks, spreekt zich uit over het netwerkverkeer van 1.600 bedrijven tussen april en november 2011 van over heel de wereld.

Het onderzoek toont duidelijk aan dat werknemers 3 keer meer bezig zijn met sociale media tijdens het werk dan een jaar voordien. Vooral het gebruik van Twitter kende een groei van 700% tegenover een jaar ervoor. In totaal steeg het gebruik van social media significant. Terwijl het gebruik van social media in 2010 nog rond de 5% (bandbreedte) schommelde, is dat in 2011 toegenomen tot een slordige 25% in bandbreedte.

Nog opvallend zijn 2 andere zaken: Zynga doet met zijn games zijn intrede op de werklvloer met een goede 5% gedurende de onderzochte periode in 2011. In 2010 was dit nog onbestaande. Een andere vaststelling is dat men meer en meer via apps en plugins deze sociale media probeert te bereiken. Het gebruik van de Facebook website is gedaald van 69% naar 39%, maar het gebruik van de facebook app en plugin is dan weer sterk gestegen (app: van 4% naar 14% & plugin: van 4% naar 7%).

Palo Alto creëerde ook deze handige infographic om bepaalde gegevens uit hun onderzoek in de kijker te zetten.

Twitter steeg 700% infographic

Executive Summary

Wat? Social media onderzoek door Palo Alto Networks
En? Het gebruik van Twitter op de werkvloer is met 700% gestegen in 2011 tegenover 2010

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *