Steve Jobs stopt als CEO van Apple

Rond middernacht kwam er schokkend nieuws uit Amerika. Steve Jobs stopt als CEO van Apple. Zijn plaats wordt ingenomen door de voormalige COO Tim Cook. Jobs zal wel nog actief betrokken zijn bij het bedrijf als voorzitter van de Raad van Bestuur. Een artikel op Mashable over deze machtswissel trok onze aandacht. De auteur Chris Taylor voorspelt weinig verandering binnen het bedrijf, omdat Tim Cook de laatste jaren al vaak de rol van CEO op zich nam terwijl Steve Jobs problemen had met zijn gezondheid.

Jobs kwam terug uit ziekteverlof voor de voorstelling van de iPad 2
Tim Cook

Uit de reacties op het artikel blijkt toch wel enige scepsis van de lezers van Mashable. Het is moeilijk te ontkennen dat Steve Jobs veel charisma heeft en van Tim Cook zijn de meesten daar niet zo zeker van. Dit wantrouwen vertaalt zich ook naar een daling van het aandeel van Apple. Jobs was intelligent genoeg om te wachten met deze aankondiging tot na het sluiten van de beurzen in Amerika. De Standaard laat ons echter weten dat deze zet voor weinig voordeel heeft gezorgd met het artikel: “Beleggers dumpen aandeel Apple en kopen concurrenten”. De titel zegt genoeg, de aandelen van Apple hebben na slechts enkele uren al 6% minder waarde. Concurrenten zoals HTC profiteren hiervan, de aandelen van HTC stegen met zo’n 2,7%.

De toekomst zal uitwijzen of Apple op lange termijn deze verandering goed zal verteren, maar op korte termijn zullen ze toch enig leed voelen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *