Samsung klaagt Apple aan om patentbreuk

De strijd tussen Apple en Samsung gaat gewoon voort. Nu is het Samsung die van zich doet spreken. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern heeft zijn concurrent voor de rechter gedaagd wegens patentbreuk. Volgens Samsung maakt de nieuwe iPhone 5 gebruik van technologie die door Samsung werd ontwikkeld.

Nieuwe rechtszaak

Naast de Apple-adepten, keek ook Samsung met grote belangstelling uit naar de lancering van de iPhone 5. Maar uiteraard om andere redenen. Met argusogen hebben de Zuid-Koreanen het laatste model van Apple’s smartphone bekeken. Het bedrijf liet onlangs weten dat ze bij een Amerikaanse rechtbank een nieuwe rechtszaak hebben aangespannen.

1 miljard dollar voor Apple

De vete tussen de twee giganten is al even aan de gang. Eind augustus besliste een rechtbank in Californië dat Samsung met zijn smartphones verschillende patenten van Apple schendt. Daarbij werd Samsung veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van maar liefst 1 miljard dollar.

Waar gaat dit naartoe?

De techniek die in smartphones en tablets wordt gebruikt, is al langer het onderwerp van discussies. Ook LG (uit Zuid-Korea) mengde zich al in het debat. Vraag is wat de gevolgen zijn? Gaan de bedrijven minder inzetten op innovatie en worden ze voorzichtiger? Feit is dat heel de hetze voor alle betrokken partijen veel tijd, energie en geld dreigt te kosten.

Executive Summary

De strijd tussen Samsung en Apple gaat voort
Maakt de iPhone 5 gebruik van Samsung-technologie?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *