Nieuwe synchronisatie-app voor Windows Phone 8

Microsoft komt op de proppen met een nieuwe app voor Windows Phone 8 gebruikers. Daarmee is het mogelijk om gegevens te synchroniseren met een Windows 8 laptop of desktop. Voorlopig gebeurt dat nog met Zune. De nieuwe synchronisatie-app stelt je in staat om foto’s, video’s, documenten en muziek met een Windows Phone 8 toestel te synchroniseren. De vermoedelijke naam is Companion App, meldt de gadgetblog The Verge. Deze nieuwe lancering voor de Windows 8 Phone vormt een aanvulling op Skydrive, de webopslagdienst van Microsoft.

Geheimhouding

Vorige week is de eerste smart phone met Windows Phone 8 gelanceerd: de Samsung Ativ S. Toch is het uitzonderlijk dat er een afbeelding van een applicatie openbaar wordt gemaakt. Microsoft let er altijd sterk op om dingen geheim te houden. Er wordt gezegd dat zelfs fabrikanten geen toegang krijgen tot bepaalde delen van het besturingssysteem. Op die manier slaagt Microsoft erin om alles binnenkamers te houden.

Morgen D-day?

Eerder werden er al zaken over de Windows Phone 8 onthuld, maar die waren vooral gericht op ontwikkelaars. De features voor consumenten zouden op een later moment worden voorgesteld. En dat zou wel eens morgen kunnen zijn wanneer Nokia en Microsoft een persevenement houden in New York. Volgens wel ingelichte bronnen worden daar de Lumia 920 en Lumia 820 smartphones voorgesteld.

Executive Summary

Foto’s, video’s, documenten en muziek synchroniseren
Extra dimensie voor webopslagdienst Skydrive

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *