Knol in de Google vuilbak

Knol, het zal je misschien niet bekend in de oren klinken, maar het zou Google’s antwoord op Wikipedia moeten geweest zijn. Ik zeg moeten geweest zijn, want echt heel succesvol is het nooit geweest en zal het helaas ook nooit worden. Google trekt namelijk de stekker uit Knol en raadt alle personen aan die ooit een bijdrage hebben geleverd, om deze knols te downloaden zodat ze niet verloren gaan.

In samenwerking met Solvitor en Crowd Favorite werd het open-source platform Annotum opgericht (gebaseerd op WordPress) waar je nu makkelijk je knols op kan overzetten. Helemaal verloren gaan ze ze dus niet.

Knol werd gelanceerd op 23 juli 2008 en vanaf 1 mei 2012 zal er geen enkele Knol nog te bekijken zijn. Als officiële reden voor de beëindiging van het platform, werd de standaard Google-reden opgehangen. Namelijk dat er prioriteit wordt gegeven aan andere, meer invloedrijke producten en diensten.

Mocht je dus ooit je knol hebben gedeeld op het platform, dan kan je deze instructies rustig nalezen om deze weer offline te halen.

Knol van Google

Executive Summary

Wat? Knol was Google’s antwoord op Wikipedia
En? Geen succes en dus trekt Google er de stekker uit

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *