Amazon werkt aan dubbelzijdig tablet met e-reader

Amazon KindleEen tablet is erg handig: je hebt bijna alle voordelen van een laptop of computer op licht en super draagbaar apparaat. Een e-reader is dan weer ideaal om je favoriete verhalen overal te lezen, zonder dikke boeken mee te slepen. Tablets en e-readers maken evenwel gebruik van een ander type display, zodat ze niet op één apparaat geïntegreerd kunnen worden. Of misschien toch: Amazon zou naar verluidt werken aan een dubbelzijdige Kindle met tablet én e-reader.

Aan de ene zijde een tablet, aan de andere een e-reader

De nieuwe dubbelzijdige Kindle zou bestaan uit een e-ink scherm aan de ene zijde en een LCD display aan de andere zijde. Het e-ink scherm zou dan ontwikkeld worden om e-reading zo aangenaam mogelijk te maken, terwijl het LCD scherm geoptimaliseerd zou worden om video’s te bekijken. Een camera zou aangeven welke kant van het apparaat naar de gebruiker gericht is, zodat het display aan de juiste kant geactiveerd wordt.

Switchen tussen e-ink en LCD scherm

De dubbelzijdige Kindle zou het mogelijk maken om content te verplaatsen tussen het e-ink en LCD scherm. Op die manier zou je energie kunnen sparen en zou de batterij veel langer meegaan. Het e-ink scherm verbruikt namelijk veel minder energie dan het LCD scherm. Als je niet-beweegbare content dus verplaatst naar het e-ink scherm, kan je de batterij sparen.

Persvoorstelling op 6 september

Op 6 september wordt er een persbijeenkomst georganiseerd in Los Angeles waar Amzon de volgende generatie Kindle e-readers en Kindle tablets zal voorstellen. We wachten in spanning af of de dubbelzijdige Kindle daar zijn intrede zal maken…

Executive Summary

Amazon heeft naar verluidt plannen om een dubbelzijdig tablet met e-reader te lanceren
Op die manier kan je via één apparaat zowel video’s bekijken als boeken, kranten, enz. lezen!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *