‘The Church of Kopism’: File sharing als officiële religie

Terwijl juristen wereldwijd werken aan wetten zoals de SOPA (Stop Online Piracy Act), bedoeld om het file sharing op websites sterk te beperken, werd in Zweden ‘The Church of Kopism’ erkend als een officiële religieuze organisatie die pleit voor een vrij internet.

Hoe meer file sharing, hoe beter

Deze religie strijdt voor het vrijblijvend delen van informatie en bestanden. Ze zijn van mening dat hoe meer informatie gedeeld wordt, hoe meer die informatie in waarde toeneemt. ‘Kopimisten’ beschouwen het dan ook als compliment als iemand jouw informatie kopieert. De toetsencombinaties voor kopiëren en plakken, CRTL+C en CRTL +V, dienen dan ook als heilige symbolen.

Ontstaan uit piratenpartij

Gij zult kopiëren, de leuze van 'The church of Kopism'‘The Curch of Kopism’ is ontstaan uit ‘The Pirate Party’, die de online informatiestroom willen beschermen. Deze piratenpartij won meer dan 7% van de Zweedse stemmen in de Europese parlementsverkiezingen van 2009. De religie werd in 2010 reeds opgericht door filosofiestudent Isak Gerson, maar kreeg  nu pas na een jaar proberen, officiële erkenning. Die erkenning is belangrijk, omdat ze hierdoor dezelfde grondwettelijke bescherming krijgen als andere geloven.

Het online delen van informatie is dus voortaan een heilige daad van een erkend geloof. Ga en vermenigvuldig u(w informatie)!

Executive Summary

Wat? Officiële erkenning van ‘The Church of Kopism’
Dus? Het online delen van informatie als heilige daad van een erkend geloof

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *