‘Tabbed sitelinks’ in zoekresultaten

‘Tabbed sitelinks’ maken hun opwachting in Google. Ze nemen de navigatie en structuur van een website over binnen de zoekresultaten. Het gevolg? Je surft als het ware doorheen de site maar in Google. Op dit ogenblik verkeert het concept nog in een testfase, maar verwacht wordt dat het binnenkort definitief z’n intrede doet.

Betere gebruikservaring

Google wil een nog betere gebruikerservaring bieden. Een bezoeker doet de navigatie niet meer op de site zelf, maar binnen de zoekresultaten die Google vertoont. De nieuwe structuur leidt tot verkeer van hoge kwaliteit en dus een betere conversie. Bovendien vergroot de zichtbaarheid van je bedrijf in de zoekresultaten waardoor logischerwijs het bezoek aan je site zal toenemen.

Minder pageviews

De ‘tabbed sitelinks’ hebben ook nadelen. Een groot deel van het verkeer verschuift van de homepage naar andere pagina’s op je website. Je homepage is niet langer het begin van de zoektocht naar de juiste informatie. Het aantal pageviews zal dalen, en ook de gemiddelde tijd die een gebruiker op je site doorbrengt. Als een gebruiker één pagina bezoekt en niet verder navigeert op de site wordt de ‘time on site’ in Google Analytics geregistreerd als 00:00.

Optimale landingspagina’s

Het wordt dus zaak om je landingspagina’s tot in de details in orde te brengen. Concreet? Een duidelijke structuur, url’s die zoekmachinevriendelijk zijn en zorg voor een degelijke inhoudelijke beschrijving van je producten of diensten. En vergeet niet om de page titles en descriptions in te vullen. Ook meta description zal aan belang winnen. Die kan bepalend worden bij de keuze van bezoekers om op jouw zoekresultaten te klikken. Een aantrekkelijke meta description heeft een hogere CTR en conversie tot gevolg.

Heldere navigatie

Meer dan ooit wordt het belangrijk dat de navigatiestructuur binnen je website helder is. Bezoekers moeten een zo groot mogelijk comfort krijgen als ze verder willen navigeren. Met een duidelijke sitestructuur toon je je bezoekers op elk moment waar zij zich op je site bevinden. Ons advies? Begin je alvast voor te bereiden op de nieuwe structuur in de zoekresultaten.

Executive Summary

Google gaat voor nog betere gebruikservaring
Zorg voor heldere navigatiestructuur en optimale landingspagina’s

1 Comment

  1. PhillipZNine

    1 month ago

    These are generally genuinely enormous ideas in concerning
    blogging. You have touched some fastidious factors here.
    In whatever way continue wrinting.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *