13.12.2013 - Creativity

Tips om je Youtube kanaal en video’s te verbeteren

Als je aan content marketing doet, mag je zeker Youtube niet over het hoofd zien. Youtube is de tweede grootste zoekmachine ter wereld en elke minuut worden er vele video’s geüpload en bekeken. Een Youtube-kanaal voor je bedrijf kan je dus zeker wat opleveren, maar dan moet je er wel voor zorgen dat jouw kanaal en jouw video’sopvallen tussen al de rest.

Zorg voor excellente Youtube content

Een goede video maken is uiteraard het allerbelangrijkste. Zonder goede content is het onmogelijk om views te krijgen en trafiek te genereren naar jouw kanaal. Zorg er dus voor dat je Youtube-video’s mooi, amusant, grappig of informatief zijn. Zorg ervoor dat de content iets is dat mensen graag willen delen. In het beste geval zal iemand je Youtube-video embedden op zijn site, van waaruit je views zal genereren. Je kan met je video’s ook inspelen op heersende trends.

Voeg tags en titels toe aan je video

Nu je goede content hebt, is het belangrijk om deze zichtbaar te maken. Tags en titels spelen daar een belangrijke rol in. Gebruik keywords om je video te taggen. Vermijd irrelevante keywords. Een bezoeker die op die manier toch op je Youtube-video terecht komt zal er niet lang naar blijven kijken omdat het niet is waar hij naar op zoek was. Youtube bepaalt zijn ranking onder andere op basis van hoe lang mensen naar een video blijven kijken. Zorg er dus voor dat je voornamelijk mensen bereikt die echt geïnteresseerd zijn. Ook voor je conversies is dit beter.

Tips voor betere call-to-actions in je video’s

Een goede call-to-action is onontbeerlijk als je een reëel effect wil zien van je Youtube-video strategie. Dit kan je doen met annotaties. Dit zijn stukken tekst en links die je bij voorkeur op een niet-storende plaats op het beeldscherm plaatst, zoals aan de randen. Je kan zo bijvoorbeeld linken naar video’s die je eerder postte, linken naar het scherm waar bezoekers zich kunnen inschrijven op jouw Youtube-kanaal en je Facebook- of Twitteraccount vermelden. Je kan ook je video’s in playlists zetten, zodat wanneer een video gedaan is, meteen de volgende afspeelt.

Zo verbeter je je Youtube-kanaal

Een call-to-action plaatsen kan ook door een zogenaamde Channel Trailer aan je Youtube kanaal toe te voegen. Een Channel Trailer is een video die afspeelt wanneer een nieuwe bezoeker op je kanaal terechtkomt. In de trailer kan je nieuwe bezoekers een goede eerste indruk van je merk meegeven en hen vertellen waarom ze zich moeten inschrijven op jouw Youtube kanaal.

Transcripties voor een betere ranking

Voorzie je video’s van transcripties. Een transcriptie is de uitgeschreven tekst die in je video verteld wordt. Video’s met een transcriptie zullen op Youtube een betere ranking verdienen.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans