Komt Youtube binnenkort met een reclamevrije muziek streaming dienst?

Als we de geruchten mogen geloven, dan komt Youtube begin volgend jaar met een premium streaming dienst. Een Spotify variant dus. Momenteel kan je via Youtube natuurlijk al naar heel wat muziek luisteren, maar met de premium versie zou je bijvoorbeeld ook afspeellijsten kunnen beluisteren, je zou volledige albums kunnen beluisteren en je zou ook offline muziek kunnen beluisteren. Youtube heeft nog niet gereageerd op de geruchten, het enige dat ze daar kwijt willen is dat Youtube constant werkt aan nieuwe en betere manieren voor zijn gebruikers om van Youtube content te kunnen genieten, maar dat ze momenteel niets hebben om aan te kondigen.

YouTube-1024x408

Muziekstreaming bij Youtube

Volgens The New York Times zou de streaming dienst 10 dollar per maand gaan kosten, vergelijkbaar met de prijs van premium account bij Spotify. Gebruikers zouden toegang krijgen tot video on demand, en dat zonder advertenties. Je zou ook gewoon naar muziek kunnen luisteren, zonder video te bekijken. Ongetwijfeld zal de dienst ook beschikbaar zijn op smartphones, Youtube is momenteel ook bezig met een nieuwe feature die het mogelijk moet maken om Youtube video’s offline op je smartphone te bekijken.

Concurrentie voor Google Play Music All Access?

Indien Youtube met een premium muziek streaming dienst komt, dan zou dat een opvallende zet zijn. Google biedt momenteel immers al zo een dienst aan, Google Play Music. In hoeverre de nieuwe Youtube streaming dienst zal verschillen van Google Play Music, dat valt nog af te wachten. Wel is het zo dat Google dankzij Google Play Music reeds over de benodigde rechten beschikt om een Youtube muziek streaming dienst op te zetten.

Youtube wil de geruchten over de nieuwe dienst noch ontkennen noch bevestigen. Het officiële statement klinkt als volgt:

“We’re always working on new and better ways for people to enjoy YouTube content across all screens, and on giving partners more opportunities to reach their fans. However, we have nothing to announce at this time.”

Executive Summary

Komt Youtube met een premium muziek streaming dienst?
Volgens de geruchten komt Youtube binnenkort met een premium muziek streaming dienst. Die zou 10 dollar per maand kosten.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *