Heeft YouTube binnenkort betalende kanalen?

YouTube heeft plannen op betaalde abonnementen te introduceren. Welke kanalen betalend worden en welk betaalsysteem gehanteerd zou worden is nog niet helemaal duidelijk. Volgens Google zouden er echter wel vele producers interesse tonen in betalende kanalen.

YouTubeWelke YouTube kanalen worden betalend?

YouTube zou een aantal verschillende modellen in overweging nemen. Zo zouden bijvoorbeeld live events of bepaalde video archieven betalend worden. Er zou ook al een mail verstuurd zijn naar bepaalde kanalen met de vraag of zij kanalen op YouTube konden maken waarvoor gebruikers zouden willen betalen. Waarschijnlijk gaat het om mediabedrijven die reeds een groot aantal volgers hebben op YouTube, zoals Machinima en Fullscreen. Volgens Google, zouden er al veel producers zich aangeboden hebben die denken dat ze gebruikers kunnen verleiden om voor hun video’s te betalen.

Vandaag verdient YouTube al geld met de verkoop of verhuur van video’s, hoewel het leeuwendeel van de inkomsten nog steeds afkomstig zijn van de advertenties. Volgens schattingen van RBC Captial Markets analist Mark Mahaney, zou de videosite vorig jaar een omzet gedraaid hebben van 4 miljard dollar.

De kostprijs

YouTube gebruikers zouden de toegang tot bepaalde kanalen moeten betalen via een maandelijks betaling van 1 tot 5 dollar. Het is tevens mogelijk dat YouTube voor een pay-per-view methode kiest, waarbij je één keer betaalt om één enkele video te zien.

Waarom kanalen betalend maken?

In de eerste plaats wil YouTube uiteraard zijn inkomsten vergroten door betalende kanalen aan te bieden. Daarnaast kan YouTube ook zijn diensten aanbieden aan bedrijven en zenders die op deze manier hun content op een andere manier tegen betaling aan hun klanten kunnen aanbieden. Bovendien worden er ook advertentiemogelijkheden voor hen voorzien.

Executive Summary

YouTube speelt met de gedachte om betalende kanalen in te voeren
Zo krijgt YouTube meer inkomsten, en kunnen bedrijven en zenders hun content tegen betaling aanbieden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *