Geld verdienen met Youtube: advies van de pro’s

Dagelijks wordt er enorm veel content naar Youtube geupload. Velen doen dat omdat ze het graag doen, en ze verdienen er niets aan. Echter zijn er ook tal van mensen voor wie het uploaden van Youtube video’s een vaste job is geworden. Dankzij het Youtube partnerprogramma en dankzij sponsoring verdienen ze heel wat geld aan hun video’s. Youtube wil hen ondersteunen, en lanceert daarom de Youtube Pro Series.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bC_y7lwMGsg[/youtube]

Het Youtube partnerprogramma

Het is ondertussen al een tijdje geleden dat Youtube ook in België begon met het tonen van advertenties in zijn video’s. Die advertenties worden natuurlijk gemaakt door adverteerders, die betalen op basis van het aantal kliks of op basis van het aantal vertoningen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat dat geld niet alleen naar Google gaat: Google betaalt een deel van dat geld aan de makers van de Youtube video’s, de zogenaamde Youtube partners. Iedereen kan op die manier geld verdienen aan Youtube, het enige wat je moet doen is je aanmelden als Youtube partner, en interessante content uploaden naar Youtube.

Het Youtube partnerprogramma mag je gerust een succesverhaal noemen. In April 2012 had Youtube meer dan 30.000 partners in 27 landen over de hele wereld. Van die 30.000 partners haalde enkele honderden een jaarlijkse omzet van 10.000 dollar of meer. In die maand maakte Youtube het partnerprogramma echter een stuk eenvoudiger, waardoor het aantal Youtube partners exponentieel steeg: vandaag zijn er meer dan één miljoen Youtube partners in meer dan 30 landen, en duizenden van die partners halen een jaarlijkse omzet met 6 cijfers en meer.

Belangrijke kanttekening hierbij is wel dat het Youtube partnerprogramma momenteel nog niet beschikbaar is in België. Tenzij je dus over een adres in Nederland of Frankrijk beschikt, waar het partnerprogramma al wel beschikbaar is, is het wachten tot Google dit ook in België uitrolt.

Sponsoring door bedrijven

Een andere manier om geld te verdienen aan je video’s op Youtube, is door middel van rechtstreekse sponsoring door bedrijven. Als je een populair Youtube channel hebt, dan zullen bedrijven je maar al te graag sponsoren, in ruil voor het vermelden van hun producten in je video.

Youtube Pro Series: advies van de pro’s

Het aantal Youtube partners is het afgelopen jaar dus enorm gestegen, maar een heel groot deel van die partners heeft het bijzonder moeilijk om echt munt te slaan uit de content die ze online plaatsen. Om hen te helpen, heeft Google onlangs de Youtube Pro Series gelanceerd. In die Pro Series komen de mensen achter grote Youtube Channels aan het woord, en geven ze tips en uitleg over hoe je groot kan worden met Youtube! De filmpjes zijn dus zeker het bekijken waard, en dat zowel voor adverteerders als voor de mensen die Youtube video’s uploaden.

Executive Summary

Geld verdienen met Youtube: advies van de pro’s
Met Youtube kan je heel wat geld verdienen. Google lanceert nu de Youtube Pro series om je advies te geven om meer munt te slaan uit je Youtube channel.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *