Yahoo maakt opnieuw meer winst

yahooYahoo komt niet altijd heel positief in het nieuws, maar nu hebben ze toch een reden tot tevredenheid. Desondanks hun totale omzet stagneerde op 1,07 miljard dollar, steeg hun uiteindelijke nettowinst wel van 286 miljoen dollar in Q1 2012 naar 390,3 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2013. Een jaar over jaar stijging van 36%, wat de verwachtingen van de beurs oversteeg.

Grootste bron van inkomsten voor Yahoo blijven inkomsten van adverteerders, maar die blijven jammer genoeg slecht presteren. Display en CPC opbrengsten dalen respectievelijk 11% en 7% tegenover vorig jaar. Yahoo moet hier vooral opboksen tegen Adwords van Google en Bing Ads van Microsoft. Inkomsten uit search stijgen dan weer jaar over jaar met 6% naar 384 miljoen dollar. Deze verdienste is grotendeels toe te kennen aan de komst van Marissa Mayer als CEO. Mayer kwam in juli 2012 over van Google, waar ze een belangrijke pion was en als Vice President of Product Search tewerkgesteld was.

Marissa-Mayer Yahoo ceo

Sinds haar aankomst bij Yahoo heeft Mayer reeds heel wat structurele en culturele aanpassingen (niet meer van thuis uit werken, gratis eten op het werk, en een aantal beloftevolle overnames) doorgevoerd bij Yahoo. Kritiek krijgt ze bij elke beslissing, maar het aandeel van Yahoo staat momenteel op het hoogste punt in de afgelopen 5 jaar (deze groei werd pas stevig ingezet sinds haar komst in juli 2012), dus het vertrouwen van de investeerders heeft ze alvast.

 YHOO Chart

YHOO data by YCharts

Executive Summary

Yahoo en Marissa Mayer naar een sterk eerste kwartaal in 2013
Nettowinst stijgt met 36% naar 390 miljoen dollar!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *