Yahoo! krijgt nieuwe CEO van concurrentie: meet Marissa Mayer

Marissa-Mayer Yahoo ceoNiet alleen de voetbalwereld kent z’n ophefmakende transfers… Vorige week werd aangekondigd dat Google-topvrouw Marissa Mayer overstapt naar zoekmachine concurrent Yahoo! Ze treedt in de voetsporen van Scott Thompson, die ontslag moest nemen omdat hij zou gelogen hebben op zijn cv.

Voor Yahoo! een weloverwogen keuze om Mayer te kronen als kersvers opperhoofd. Ze heeft immers een ongeëvenaarde ervaring op zak… Daarnaast wordt ze als een goeroe gezien op gebied van artificial intelligence en heeft ze zelfs enkele patenten op haar naam staan. Mayer ging in 1999 bij Google aan de slag als eerste vrouwelijke programmeur. Mayer werd een ware Google-vedette en een bekend gezicht binnen het bedrijf: ze was als vice president search products verantwoordelijk voor nieuwe zoekmachine functionaliteiten. Zo had zij ook bijvoorbeeld de leiding over nieuwe projecten binnnen Google Maps, Google Street View, Zagat, Google Earth en nog talloze andere local search diensten. In 2010 trad ze toe tot het Google Operating Committee, het hoogste managementniveau binnen het bedrijf.

Een minder positief getint moment in haar carrière vond plaats op 31 januari, 2009. ‘s Werelds meest gebruikte zoekmachine markeerde alle zoekresultaten als onveilig op die dag. Dit was te wijten aan een “/” die verkeerd stond in een nieuw verkregen lijst met onveilig websites… Het probleem was echter snel van de baan verholpen door Mayer’s snelle ingrijpen.

Vanuit Mayer’s standpunt misschien een vreemde keuze om de overstap te maken naar een concurrent die het steeds minder goed doet, omwille van Google’s en Facebook’s explosieve groei en toenemende succes. Toch lijkt ze er zelf echter compleet voor te willen gaan:

“I am honored and delighted to lead Yahoo!, one of the internet’s premier destinations for more than 700 million users. I look forward to working with the Company’s dedicated employees to bring innovative products, content, and personalized experiences to users and advertisers all around the world.”

Click to tweet!

Executive Summary

Googirl wordt Yahoo! CEO
Google’s topvrouw stapt over naar zoekmachine concurrent Yahoo!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *