Kan een nieuwe CEO de Yahoo! aandelen weer doen stijgen?

Scott Thompson - CEO Yahoo!

Update: Yahoo! CEO Scott Thompson heeft ontslag genomen dit weekend en is nu vervangen door Yahoo! insider Ross Levinsohn die (tijdelijk) CEO van Yahoo! wordt.

Yahoo! is een bedrijf met problemen, daar valt niet aan te twijfelen. Vorig jaar hebben ze voormalig CEO Carol Bartz nog aan de kant geschoven op een wijze die zowel Carol Bartz als Yahoo! een beetje in verlegenheid bracht.

De nieuwe CEO Scott Thompson moet een nieuwe wind geven aan Yahoo! en probeert dit door middel van ontslagen om de kosten te drukken en het bedrijf weer rendabel te maken.

Helaas blijft de koers van Yahoo! aandelen dalen en zien we ook weinig initiatieven om gebruikers aan te trekken. (Wie wilt er nu de zoekmachine van Yahoo! gebruiken als deze toch dezelfde resultaten geeft als Bing?)

Nieuwe Yahoo! CEO ligt onder vuur – Scott Thompson loog op zijn CV

Ook de nieuwe Yahoo! CEO ligt onder vuur. Zo zou hij zijn CV hebben ‘opgevuld’ met een diploma dat hij niet bezit. Kan Yahoo! zich veroorloven nu op zoek te gaan naar een nieuwe CEO? Of zou Scott Thompson houden net een negatieve invloed hebben op de onderneming? Onderstaande infographic toont in ieder geval dat  Yahoo! niet in goede papieren zit en elke keuze het verschil kan maken tussen het voortbestaan of het einde van Yahoo!

Yahoo! infographic - Yahoo aandelen & toekomst

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *