Flickr Video gaat concurrentie aan met Youtube

FlickrEr was al een tijdje sprake van Flickr Video, maar vandaag zijn de eerste beelden effectief de wereld in gestuurd. Hiermee zal Youtube een te duchten concurrent bijkrijgen, wat altijd goed is voor de gebruiker. Zo blijft Youtube gemotiveerd om nieuwe functies uit te vinden en te werken aan de kwaliteit.

Het is geen gewone kopie van de huidige Youtube functies, er zijn een aantal verschillen. Zo kan je maximum bestanden van 150 MegaByte toevoegen, die dan ook nog eens maximum 90 seconden lang kunnen zijn. Het voordeel dat daar tegenover staat is de kwaliteit, die toch zeer goed te noemen is.

Momenteel kan je de functie nog niet gebruiken als gewone sterveling, maar de mensen van Techcrunch zelf hebben al een filmpje gemaakt als voorbeeld:

2 Comments

 1. Jelmer de Jong

  17 months ago

  De functie is zeker wel te gebruiken voor gewone stervelingen, zo heb ik vanochtend al getest met de Flickr Video feature. Het punt is misschien dat deze service alleen beschikbaar is betalende gebruikers van Flickr.

  Of Flickr Video de concurrentie aangaat met Youtube? Naar mijn mening niet. Twee verschillende toepassingen met ook twee verschillende doelgroepen. Pas al Flickr de beperking (al zie ik het niet echt als een beperking) van 90 seconden en 150 mb opheft gaat Flickr proberen te concurreren met Youtube. Tot die tijd vullen ze elkaar aan.

 2. tettinx

  17 months ago

  Een ander groot verschil met youtube en wat voor sommige bedrijven een groot voordeel is, is dat je op het einde van het filmpje geen related video meer krijgt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *