Facebook-Yahoo partnership op komst?

De geruchtenmolen doet weer overuren deze novembermaandag… Volgens verscheidene bronnen zouden Marissa Mayer (Yahoo! CEO) en Sheryl Sandberg (Facebook CEO) in gesprek zijn voor een mogelijk partnership… Wat het partnership tot doel zou hebben is nog onduidelijk, noch is er iets door de twee partijen bevestigd wat betreft de gesprekken.

facebook-yahoo samenwerking

“A major leap forward in search”?

Mocht er een substantiële samenwerking uit de bus gerold komen, dan zou deze waarschijnlijk betrekking hebben op de verdere ontwikkeling van social search functionaliteiten voor ‘s werelds meest populaire sociaal netwerk. Maar is zo’n samenwerking wel realistisch? Facebook heeft namelijk al een search partner, Bing. En wat zou een Facebook-Yahoo! alliantie wel niet betekenen voor de huidige band tussen Yahoo! en Microsoft (Yahoo! Bing Network)?

Volgens Search Engine Land is zulke samenwerking tussen Yahoo! en Facebook hoogst onwaarschijnlijk. Volgens hen zou Yahoo! geen enkele reden hebben om samen te werken met Facebook, en andersom. In een notendop: wat zou Yahoo! meer kunnen bijbrengen dan Bing nu doet en waarom zou Yahoo! een samenwerking met Microsoft in gevaar brengen, die verantwoordelijk is voor een van hun meest winstgevende segmenten (Yahoo! Bing Network), door te gaan samenwerken met Facebook? De auteur lijst heel wat zinvolle tegenargumenten in zijn artikel op die écht steek houden. Maar ook hij heeft geen glazen bol en kan zich dus enkel baseren speculatie…

Afwachten geblazen dus, maar wij houden je alvast op de hoogte!

Executive Summary

Samenwerking tussen Yahoo! en Facebook?
Zit er een partnership tussen Facebook en Yahoo! in het verschiet…?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *