Yelp komt naar België

Sinds vandaag is de Amerikaanse recensiesite Yelp ook in België actief. De website beperkt zich op dit moment tot Brussel en Antwerpen voor een zo groot mogelijke dekking. Antwerpenaren en Brusselaars zullen dus ook online reviews kunnen schrijven over hun favoriete restaurants en winkels.

“Het is in de eerste plaats bedoeld voor de lokale bevolking. We willen uitgroeien tot de beste lokale gids van de stad. Je moet via Yelp zo snel mogelijk het beste restaurant of de beste zaak voor een manicure kunnen vinden in je buurt.”, zegt Mirriam Warren, vice president European Marketing bij Yelp.

Dankzij een algoritme krijgen de beste recensies voorrang op de minder goede. Reviewers krijgen geen geldbeloning voor hun recensies, maar zullen wel door community managers aangemoedigd worden. Voor de eigenaars van de bedrijven zal het trouwens mogelijk zijn om een review te laten verwijderen na goedkeuring van de Yelp helpdesk, bijvoorbeeld bij een valse recensie door een concurrent.

Recensiesites zijn echter niet nieuw in België. Enkele jaren geleden lanceerde Truvo, beter bekend van de Gouden Gids, haar eigen recensiesite Sayso. Beide recensiesites werken volgens hetzelfde principe.

Heb jij je al ingeschreven voor een recensiesite? Welke verkies je?

Via: Trends

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *