Yandex lanceert eigen browser

Yandex lanceerde zonet een eigen webbrowser die gebaseerd is op dezelfde technologie als Safari en Chrome. Zo hoopt Yandex in Rusland, en later ook in de rest van de wereld, uit de halen naar Google en het marktaandeel van de eigen zoekmachine te verhogen.

De Yandex browser

De Yandex browser is een cloudgebaseerd browser die werkt met een open source Chromium code. Toch is een download van de browser noodzakelijk. De Yandex browser werkt trouwens zowel onder Windows als MacOS, maar functioneert niet op mobiele apparaten.

De nieuwe Yandex browser doet beroep op de Kaspersky technologie om gebruikers te waarschuwen voor onveilige website. Daarmee belooft Yandex een grotere veiligheid voor de internetgebruikers. Net zoals dat in de zoekresultaten het geval is, geeft de Yandex browser tevens lokale zoekresultaten weer, met onder meer het weer en verkeer updates. Ook Flash en PDF zitten ingebouwd in de nieuwe browser.

Yandex browser

Waarom een Yandex browser?

Yandex bezit momenteel als zoekmachine zo’n 60% van het marktaandeel in Rusland, maar Google zit Yandex de laatste jaren steeds meer op de hielden. Dat komt omdat Google als standaard zoekmachine opgenomen werd in Google Chrome en ook de meeste Firefox gebruikers zoeken met Google.

Nu kan Yandex via z’n eigen browser de Yandex zoekmachine als standaard instellen. Hoewel je nog steeds vrij kan switchen naar andere zoekmachines, hoopt Yandex hiermee op een verhoging van het marktaandeel in Rusland en op langere termijn ook in de rest van de wereld.

Een Yandex App Store

Hoewel de Yandex browser niet toegankelijk is via smartphones, is Yandex de mobiele gebruikers niet vergeten. Yandex zou namelijk werken aan een app store die binnen enkele weken gelanceerd zou worden. De app store van Yandex zou zowel apps bevatten die door Yandex zelf ontwikkeld werden, als apps die ontworpen werden door derden.

Executive Summary

Yandex ontwerpt eigen cloudgebaseerde browser
Zo hoopt Yandex de eigen zoekmachine te promoten en het marktaandeel te verhogen

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *