Twitter rouwt na overlijden Mandela

twitter rouwt na overlijden mandela

Het is niemand ontgaan, het overlijden van Nelson Mandela. De meest indrukwekkende persoonlijkheid uit onze huidige geschiedenis stierf gisteren op 95-jarige leeftijd. Mandela preekte voor liefde, vergiffenis en tolerantie in plaats van haat en genoegdoening. De dood van deze man gaat dan ook niet onopgemerkt voorbij. Kranten, nieuwssites en zelfs social media spreken bewondering uit voor deze wereldleider.

Twitter rouwt om Mandela

Inderdaad, bij zo’n wereldnieuws staat Twitter niet stil. Er werden quotes, foto’s en lieve woorden gepost voor Nelson Mandela. Onder de tweeters ook heel wat beroemdheden zoals Bill Clinton, Barack Obama, Vincent Kompany, Herman Van Rompuy, Christiano Ronaldo, Enrique Iglesias, Mike Tyson…

Twitter eert Mandela

Om Mandela te eren postte ook Twitter een afbeelding van de man. De afbeelding werd gedeeld door het Twitter data account met als boodschap: #dataviz: #RIPNelsonMandela. Je ziet het niet, maar de afbeelding bestaat uit allemaal losse tweets! Twitter maakte reeds eerder een soortgelijke afbeelding toen Steve Jobs het leven liet.

Het officiële account van Nelson Mandela deelde een van zijn quotes als eerbetoon:

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *