The enemy of my enemy is my friend: Bing promoot Firefox

De situatie op de zoekmachine markt is voor de meeste spelers niet geweldig te noemen, tenzij je Google bent natuurlijk. Maar de grootste concurrent, Bing, heeft weer een nieuwe strategie gevonden om het marktaandeel van Google te doen krimpen. Zo is men bij Microsoft begonnen met de rivaliserende browser Firefox te promoten met Bing  als standaard zoekmachine.

In een blogpost van gisteren is Microsoft begonnen met het uitnodigen van mensen om de nieuwe Firefox browser te downloaden. Hierbij zal de Bing zoekmachine als standaard worden gebruikt in de searchbox en ook in de ‘awesomebar’ zal Bing als default zoekmachine worden gehanteerd. Dit betekent in feite een hele ommekeer aangezien Firefox in de meeste landen altijd Google als standaard zoekmachine hanteerde. En tot vorig jaar was Bing zelfs geen optie in Firefox maar een onderling akkoord tussen de twee heeft dit afgelopen jaar opgelost.

Toch blijft dit een zeer aparte ontwikkeling. Het grote Microsoft gaat een rivaliserend product aan de man brengen om zijn eigen product te laten concurreren met een andere rivaal. Enerzijds is het onrechtstreeks een compliment aan het adres van Google. Anderzijds mag Google er zeker van zijn dat dit het aandeel Bing gebruikers gaat doen stijgen. Of dit uiteindelijk iets gaat veranderen aan het Google monopolie, dat denk ik niet. Maar het toont wel dat Microsoft zich niet zomaar opzij gaat laten zetten.

 

Dit artikel werd gelezen via: http://searchengineland.com/cats-dogs-living-together-bing-promotes-firefox-98529

 

1 Comment

 1. Pascal Beyens

  10 months ago

  Go Bing! Go!
  Leer die ongelikte en onbeschaamde Google freaks eens een lesje aub.
  Stelletje machtsgeile nerds om van te kotsen, des te rapper die met hun voetjes op de grond komen des te beter.
  :p
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *