Social media: De perfecte buren?

Sommige mensen spenderen dag en nacht op sociale media. Dan beginnen Facebook, Twitter, Linkedin,… stilletjes aan op de echte wereld te lijken. Maar stel je eens voor als de verschillende sociale netwerken zich in jouw echte wereld gaan vestigen. Wat voor een buren zouden deze sociale platformen zijn? Bij Culomnfivemedia zijn ze beginnen brainstormen over dit idee. Het resultaat is te zien op de onderstaand infographic. Hun ideeën zijn misschien apart maar zeker grappig en ook wel waar, als deze setting mogelijk was natuurlijk.

Bij Columnfivemedia heeft men de buurt voorgesteld als één appartementsgebouw waar je ‘sociale buren’ samenwonen. Zo zie je Facebook boven in het huis. Deze kamer is het grootst en telt de meeste mensen. Het is zo populair dat er zelfs een moeder stiekem meekijkt. Zo zie je maar: “Funny but true.”. Hetzelfde geldt voor de Youtube kamer met zijn belachelijk populaire katten die doen alsof ze schattig zijn. Of de geeky oudere mensen die hun vergane glorie proberen te herleven. Iedereen die ook maar een paar keer op Youtube is geweest, weet waar het over gaat. tot slot gaan we nog even langs de kelder. Deze plaats is meestal voor de dingen die niet van vandaag zijn, oude spullen dus. En wat komen we hier tegen? Het is Myspace, het ‘nieuwe’ speeltje van Justin Timberlake. Maar ja, wat is zo leuk aan speelgoed als je echt niemand hebt om mee samen te spelen?

Ga a.h.v.  je eigen ervaringen eens na wat je herkent in deze afbeelding en deel het met ons. Het mag natuurlijk ook gewoon grappig zijn want in dit geval zal het wel waar.

(Dit artikel en afbeelding werden gelezen en bekeken via : http://columnfivemedia.com/the-social-neighbors/)

 

 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *