De periodieke tabel van SEO – SEO geen exacte wetenschap?

Dat SEO geen exacte wetenschap is, weten we al langer. Maar SearchEngineLand brengt daar nu (een beetje) verandering in met de periodieke tabel van SEO. Op deze tabel worden verschillende belangrijke ranking factoren (of ‘signalen’) opgelijst die bijdragen tot een sterke ranking.

Hoewel SearchEngineLand ons nu extra inzicht heeft gegeven in het belang van bepaalde ranking factoren en welke factoren dat juist zijn, is SEO nog steeds geen exacte wetenschap. We weten, en zullen dit waarschijnlijk ook nooit weten, niet precies wat alle ranking factoren zijn en waar Google meer of minder waarde aan hecht. Google gaat uiteraard niet al zijn geheimen prijsgeven. Maar wanneer je goed scoort op (bijna) al de onderstaande ranking factoren, dan zal je site zeker en vast een goede positie innemen in de SERP’s van Google en zal uiteraard ook je PageRank toenemen.

Periodic-Table-searchengineland

 

Gelezen via: http://searchengineland.com/seotable

3 Comments

 1. Arnt

  11 months ago

  Bedankt voor de interessante data, dat kan er na mijn portie wiskunde van de video op SEOmoz over hun page ranking factoren wel bij. Interessant om deze gegevens eens naast elkaar te leggen en te kijken of ze overeenkomen denk ik, hebben jullie daar toevallig ook al naar gekeken?

 2. Robby Mares

  11 months ago

  Hi Arnt,

  dat plaats ik op de To-Do list, lijkt me zeer interessant!

  Eventueel kunnen we dan wel een vergelijking maken tussen beide gegevens. SEOmoz geeft ons alleszins een sterk inzicht in de SEO ranking factoren waarvoor we hen allemaal zeer dankbaar zijn denk ik :)

  Robby
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *