Rumble: nieuw online televisieplatform voor Vlaamse zenders

Rumble - online televisieplatform Vlaamse zendersDe VRT, VMMa en SBS Belgium lanceren eind februari Rumble, een gezamenlijk online televisieplatform voor smarphones en tables, waarmee kijkers live en uitgesteld televisie kunnen kijken.

Wat is Rumble?

Rumble is een applicatie waarmee je programma’s live kan kijken of herbekijken. Met Rumble is het ook mogelijk om de programma’s door te spoelen. De on-demand dienst zou in een later stadium eveneens via de digitale tv-decorder eveneens beschikbaar worden voor televisie. Volgens insiders zou Rumble interessant zijn voor adverteerders, die via het platform kunnen spelen met (korte) reclame op maat van de kijker.

Rumble komt er in navolging van het Nederlandse Uitgesteld Kijken en de iPlayer van BBC. Toch is Rumble een stuk breder dan zijn Nederlandse en Britse voorgangers, omdat het gaat om een samenwerkingsverband tussen de grote Vlaamse zenders.

Hoeveel Rumble zou kosten is momenteel nog niet duidelijk. Een bedrag van 5 euro per maand lijkt echter aannemelijk.

Concurrentie voor Telenet en Belgacom

Voor digitale televisiereuzen Telenet en Belgacom is de komst van Rumble uiteraard minder goed nieuws. Telenet biedt met Yelo immers al een tijdje Vlaamse televisie aan via de smarphone of tabelet, net zoals Belgacom dat met TV Overal doet. Telenet zou wel reeds inspelen op de toegenomen concurrentie van Rumble en binnenkort een volledig vernieuwde versie van Yelo voorstellen.

Executive Summary

Dankzij Rumble kan je binnenkort online Vlaamse zenders bekijken
Stevige concurrentie in de maak dus voor Telenet en Belgacom

1 Comment

  1. Dorothymat

    27 weeks ago

    wh0cd117163 sildenafil citrate
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *