Nieuwe Google Image Search maakt intrede

Google doet eindelijk iets aan zijn Images search. Google past aan hoe images binnen Google worden vertoond en welke metadata ernaast wordt geplaatst.

Afbeeldingen worden niet meer geopend in een tweede venster, wat meestal ook resulteerde in een doorklik naar de achterliggende website. Het redesign zal afbeeldingen  tonen in een paneel dat tussen de resultaten zal geopend worden. Door geen extra venster te openen, zou het de snelheid van Images Search drastisch moeten verhogen en de gebruiksvriendelijkheid verbeteren.

Nieuwe Google Images Search

Naast de afbeeldingen zal de metadata getoond worden, maar dan prominenter in beeld gebracht in vergelijking met vroeger. Ook zullen er extra buttons toegevoegd worden om het doorklikratio naar de achterliggende website te verhogen. Doordat de achterliggende website niet meer in een frame zal geladen worden, zou dit een accurater beeld moeten geven in het aantal pageviews die een website ontvangt en zou het minder belastend zijn voor de website waarop de image gehost wordt.

De update zou de volgende dagen doorgevoerd worden.

Executive Summary

Nieuw design voor Google Images
Minder belastend, accurater en sneller weergeven van afbeeldingen

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *