Iphone 5 wereldwijd de bestverkopende smartphone

De iPhone 5 stoot de Samsung Galaxy S III van de troon en was in het 4e kwartaal van 2012 de best verkochte smartphone ter wereld. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Strategy Analytics.

In het laatste kwartaal van 2012 ging de iPhone 5 maar liefst 27,4 miljoen keer over de toonbank. Op de tweede plaats volgt de iPhone 4S waarvan 17,4 miljoen apparaten van verkocht werden. Deze twee modellen zijn samen goed voor 20% van de totale smartphone-verkoop. Samsung Galaxy S III moet het stellen met een derde plaats en vond 15,4 miljoen zijn weg naar de consument. Een kwartaal eerder was Samsung nog koploper met 18 miljoen verkochte smartphones, maar moet de toppositie nu dus overlaten aan Apple.

Marktleiders in smartphone-land

De Samsung Galaxy S III en de iPhone blijven de smartphonemarkt domineren. Dat komt voornamelijk omdat ze zich focussen op 1 model. De boodschap naar de consument is duidelijk: dit model moet je hebben! Doordat het budget niet verdeeld is over meerdere modellen is de marketingpush ook groter.

Beide kunnen ze hierdoor ook het productieproces optimaliseren en zo op een voordelige manier heel veel smartphones maken. Door de grote mate van controle in dit proces zijn de smartphones kort na de lancering over de hele wereld beschikbaar.

Executive Summary

iPhone 5 stoot Samsung Galaxy S III van de troon.

Apple verkocht het meeste smartphones in het 4e kwartaal van 2012.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *