Instagram 3.0 lanceert Photo Maps

De populaire foto-applicatie Instagram heeft vandaag een update gelanceerd van haar applicatie, versie 3.0 ondertussen. En er zijn enkele mooie verbeteringen te noteren ten opzichte van de vorige versie. De meest in het oog springende verandering is de introductie van de zogenaamde Photo Map.

Wanneer je de Instagram applicatie update en voor het eerst opent, zal Instagram je vragen of je Photo Maps wil invoeren. Indien je Photo Map inschakelt, dan zullen alle foto’s die je voorzien hebt van een geotag verschijnen op een kaart die gebaseerd is op Google Maps. Net zoals alle kaarten heb je ook bij deze map de mogelijkheid om in- en uit te zoomen, waardoor je een breder of gedetailleerder overzicht krijgt van al je foto’s.

Het is enkel mogelijk om de foto’s van één enkele gebruiker op één enkele map te bekijken. Het is dus niet mogelijk om de foto’s van verschillende gebruikers te combineren op één enkele map, wat misschien een minpuntje is.

Indien je de Photo Map voor het eerst gebruikt, krijg je bovendien een waarschuwing voor de mogelijke privacy issues. Over privacy hoef je je dus geen zorgen te maken. Het is bovendien ook heel gemakkelijk om eventueel een foto terug van de kaart te verwijderen.

De Photo Map is dan wel de meest in het oog springende verandering van Instagram 3.0, de app heeft nog een paar andere veranderingen doorgevoerd in de nieuwe versie. Zo hebben profielpagina’s een fris nieuw design gekregen, en zijn er enkele vervelende bugs de wereld uit geholpen.

De nieuwe versie van Instagram is zoals ervoor te verkrijgen voor iOS en Android.

Executive Summary

Instagram 3.0
Instagram lanceert met Instagram 3.0 een nieuwe versie van de populaire foto-applicatie.

2 Comments

 1. Ramon Schenkhuizen

  9 months ago

  Ik heb per ongeluk niet de photos aangekruist welke ik naar de photo map wil plaatsen
  maar naderhand heb ik daar ontzettend veel spijt van dat ik ze niet heb aangekruist.
  Is er toch nog een mogelijkheid om ze daar toch te verplaatsen want ik heb van alles
  geprobeerd.
  Ik hoop dat u me kunt helpen.
  Mvg Ramon Schenkhuizen

 2. StefanH

  9 months ago

  Beste Ramon,
  van zodra je aangeeft dat een foto niet op de Photo Map getoond mag worden, zal de geotag van de foto verwijderd worden, en dat is volgens mij permanent. Ik denk dus niet dat het mogelijk is om deze foto daarna toch nog aan de Photo Map toe te voegen.

  Mocht iemand anders toch een manier weten om die foto’s te recupereren, mag je dat steeds met ons delen.

  Groeten,
  Stefan
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *