Hoe kan je Google’s personalized search omzeilen?

De gepersonaliseerde zoekopdrachten van Google kunnen voor e-marketeers enorm vervelend zijn. Als je even je hoofd er niet bijhoudt, zou je afgaan op die resultaten en het misschien in je KPI’s gebruiken. Maar wat kan je doen om de gewone zoekresultaten weer te zien?

Hoe ontloop je de personalized search?

Er zijn een paar manieren waarop je de personalized search van Google kan ontlopen, maar die methodes zijn nogal tijdrovend:

 • Log je Google-account uit
 • verwijder je cookies
 • verwijder je zoekgeschiedenis

Deze methodes zijn niet alleen tijdrovend, ze kunnen ook heel vervelend zijn.

Een goede Querotip: als je echt wil weten hoe je advertenties of keywords scoren in Google, gebruik dan de Ad Preview Tool!

Er zijn nog veel andere (en misschien wel handigere) methodes om de gepersonaliseerde zoekopdrachten uit de weg te gaan. Lees ze allemaal op SEOmoz.

3 Comments

 1. Davy

  11 months ago

  Op de lijst in het origineel artikel ontbreekt nog een heel leuke tool: Rank Checker van SEObook.com (http://tools.seobook.com/firefox/rank-checker/).

  Met deze tool kan je ook resultaten exporteren en je query opslaan.

 2. Een pragmatische oplossing om de personalized search te ontlopen is Google Chrome gebruiken – Google Chrome biedt de mogelijkheid om een incognito venster te openen door de toetsencombinatie Ctrl+Shift+N (Windows) of cmd + Shift + N (Mac OS) te gebruiken.

  Hierdoor ben je nergens aangemeld en surf je ook cookievrij – vrij interessant dus om even snel door de zoekresultaten te browsen.

 3. Ramon Fincken

  11 months ago

  Dat is nog niet goed genoeg. Je IP verandert hiermee niet.

  Ga eens naar HidemyAss.com -> Google en je staat versteld van de verschillen !
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *