Google+1 button eindelijk opgewaardeerd!

De officiële Google blog meldt ons dat het sinds gisteren mogelijk is om niet enkel iets een +1 te geven via de Google +1 button maar dat het nu ook mogelijk is effectief content te delen met je Google Circles. Het heeft op zich laten wachten maar met 4 miljard dagelijkse views werd het toch hoog tijd om deze functionaliteit te implementeren.

Om de Facebook Like-button in te halen, moest Google Plus echt wel in gang schieten. Momenteel verschijnen ze al op meer dan 1 miljoen sites en zijn er 4 miljard dagelijkse views. Google zelf zegt dat ze deze functionaliteit toevoegen om gebruikers de mogelijkheid te geven meteen een gesprek te starten over content die ze een +1 gegeven hebben. Gebruikers hebben dus de mogelijkheid om zoals alles op Google Plus te kiezen met welke kringen ze het willen delen en vervolgens een gesprek hierover willen starten.

Maar dat is niet de enige functionaliteit die Google toevoegt. Wanneer je iets een +1 geeft, krijg je ook de mogelijkheid het ook te delen en dan voegt Google automatisch een afbeelding, beschrijving en link toe wat volgens Google zelf de beste manier is om een gesprek te starten. Google noemt dit +Snippets en handige webmasters kunnen deze snippets aanpassen om ervoor te zorgen dat hun content nog meer gedeeld wordt. Google_+1_button_share

 

Het leuke hieraan is dat Google Plus zo de twee buttons van Facebook (like- & share button) combineert in één button. Uiteraard zullen er zo minder buttons van Google Plus zijn maar de interactie met de +1-button zal volgens mij een stuk hoger zijn dan die met de Facebook share button (en like button). Persoonlijk start ik ook liever een gesprek op Google+ dan op Facebook. De nieuwe Google+ button zal me dan ook veel meer aanspreken dan de Facebook share of like button.

De aanpassingen worden in de loop van de week doorgevoerd maar je kan de nieuwe +1 button nu al testen via het Google+ Platform Preview. Mocht iemand het testen, laat ons dan zeker weten wat je er van vindt.

Ontdekt en gelezen via de officiële Google blog

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *