Google+ tweede grootste sociaal netwerk

Google+Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar Google+ is wel degelijk het tweede grootste sociale netwerk op wereldwijd niveau. Uit een recent verschenen rapport van het marktonderzoeksbureau GlobalWebIndex is Google+ populairder dan Twitter en YouTube.

De cijfers

Ondanks het feit dat er vaak denigrerend over Google+ gesproken wordt, blijft het bezoekersaantal van deze sociale netwerksite de hoogte ingaan. Volgens cijfers van GlobalWebIndex heeft Google+ zo’n 343 miljoen maandelijkse gebruikers, ongeveer de helft van de 700 miljoen gebruikers die de afgelopen maand actief waren op Facebook, dat zorgeloos op de eerste plaats blijft staan.

google+ tweede grootste sociaal netwerk - GlobalWebIndex cijfers

Google strategie werpt vruchten af

De strategie van Google om Google+ te koppelen aan alle andere diensten van het bedrijf lijkt dus zijn vruchten af te werpen. Wie zich nu bijvoorbeeld voor een bepaalde Google dienst, zoals YouTube of Gmail registreert, krijgt automatisch een Google+ account.

Volgens de cijfers van GlobalWebIndex wordt het Google+ account bovendien wel degelijk actief gebruikt, hoewel de vraag natuurlijk blijft hoe de Google+ accounts gebruikt worden. Smartphones die gebruik maken van het mobiele besturingssysteem Android, maken bijvoorbeeld automatisch een back-up van foto’s op Google+. Het sociale aspect van het sociaal netwerk wordt in dat geval niet echt benut.

Executive Summary

Google+ wel degelijk een populair sociaal netwerk
Met 324 miljoen gebruikers is Google+ het tweede grootste sociale netwerk.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *