Google+ search geeft real-time resultaten

Google maakte gisteren bekend dat ze twee nieuwe features hebben ontwikkeld om de Google+ search te verbeteren. De twee vernieuwingen waar Google het over heeft zijn: real-time zoekresultaten en verbetering van het hashtag gebruik.

De grootste verandering in de Google+ search is de beschikbaarheid van real-time zoekresultaten. Als men nu een zoekactie ingeeft in Google+ dan zie je boven de zoekresultaten, als er nieuwe resultaten zijn, een link verschijnen met ‘more recent post(s)’ of  ‘meer recente bericht(en)’. Door op deze link te drukken worden de zoekresultaten geüpdatet met het aantal beschikbare Google+ berichten. Als men zoekt binnen ‘meest recent’, worden de zoekresultaten automatisch vernieuwd met real-time updates.

De tweede nieuwe feature is het gebruik van de hashtag. De hashtag is immens populair om posts te linken aan bepaalde topics. Ook al is de ‘#’ zeer populair op Google+, toch is ze niet noodzakelijk om zoekacties goed te laten verlopen. Maar dat maakt niet dat ze bij Google hashtag gaan verwaarlozen. Iedereen die de hashtag gebruikt in zijn bericht zal zien dat de hashtag een link wordt die direct toegang geeft tot de zoekresultaten voor de hashtag.

Om de twee veranderingen verder toegelicht te zien, raden wij u aan het onderstaande filmpje te bekijken.

Het spreek voor zich dat de zoekgigant, Google, na zijn eigen social netwerk ook een deftige bijhorende social media zoekmachine zou ontwikkelen. Deze nieuwe features geven aan dat Google op de goede weg is. Wat vind jij van deze vernieuwingen? Laat het ons weten.

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *