Google Currents: Mobiel genieten van digitale content

Een nieuwe dag, een nieuw product van Google! Zo zou je het kunnen stellen. Het nieuwste product van Google heet: Google Currents. Dit maakte Google gisteren bekend via hun Google mobile blog. Deze nieuwe dienst bestaat uit een app die bedoeld is voor alle Android en IOS systemen. Deze app moet het mogelijk maken voor mobiele gebruikers om makkelijk content van digitale magazines zowel on- als offline te kunnen lezen.

De Google Currents app zal ervoor zorgen dat magazines en andere webcontent gebruiksvriendelijk leesbaar zijn via mobiele platforms. Google Currents gaat vervolgens de content aanpassen aan de grootte van het mobiele scherm. Zoals we al aangaven biedt Currents de mogelijkheid zowel online als offline gebruik te worden. Gebruiker kunnen hun favoriete magazines, blogs, … volgen. Door goede integratie van social media, met Google+ voorop, krijgt de gebruiker de mogelijkheid om zelf content te delen.

Google_Currents

Google Currents moet de concurrentie aangaan met reeds bekende apps als Pulse en Flipboard. Met Currents biedt Google de gebruiker de mogelijkheid zijn eigen nieuws te organiseren naar interesse. Ook verandert de hele beleving hoe nieuws wordt opgenomen.

Naast Google Currents heeft Google ook een nieuwtje voor de publishers. Zo komt men met een service-platform, Google Currents Producer, dat uitgevers op flexibele manier hun webcontent laat aanpassen en herdesignen. Deze dienst moet zowel kleine lokale ondernemers als grote multinationals de mogelijkheid bieden om hands-on digitale content te creëren.

Maar zoals meestal met nieuwe Google producten is Google Currents enkel toegankelijk in de V.S. Het zou toch een heel fijn zijn als de hele wereld zou mogen van Google nieuwste nieuwtjes.

Dit nieuwtje lazen we op: http://www.frankwatching.com/archive/2011/12/09/google-introduceert-magazine-app-currents/

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *