Facebook Timeline campagne tegen drugs

De Facebook Timeline is nu al even beschikbaar en we zien heel creatieve profielen voorbij komen op het internet, maar omdat de bedrijfspagina’s nog geen gebruik kunnen maken van de Facebook Timeline, hebben we van hun kant nog niet veel creatieve campagnes gezien. Tot nu althans, want nu heeft de IADA (Israël Anti-Drug Authority) een fictief profiel opgezet als anti-drugs campagne.

Facebook Timeline Adam Barak                    Facebook Timeline Adam Barak photos

Zo stellen ze Adam Barak voor, een jongeman waarvan we foto’s van zijn leven te zien krijgen tijdens een jaar vol drugs en een jaar zonder drugs. De linkerkant van zijn Timeline is telkens gevuld met foto’s van het drugs jaar en rechts zien we telkens foto’s van zijn drugsvrij jaar. Foto’s van zijn drugsvrij jaar tonen liefde, levenskwaliteit, vrienden en vreugde. Allemaal zaken die achterop raken wanneer je drugs toelaat in je leven.

De campagne is leuk gedaan en maakt handig gebruik van de 2 kolommen die in je Facebook Timeline aanwezig zijn om de verschillen tussen de 2 jaren (werelden) duidelijk te doen opvallen. Telkens worden eenzelfde situaties vergeleken.

Het gaat hier om een fictief persoon, IADA breekt de Facebook regels hiermee, dus is het nog gissen hoelang het profiel nog online zal blijven.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *