Facebook neemt Gowalla over – Timeline expands?

Een bron die dicht bij Gowalla staat, heeft aan CNN laten weten dat Facebook de locatiedienst heeft overgenomen. Gowalla laat gebruikers toe om “in te checken” waar je bent: bij de bakker, de broodjeszaak, het station, … Gowalla is een rechtstreekse concurrent van Foursquare, maar moest zich al een tijdje gewonnen geven tegenover de location-giant. Gowalla concentreerde zich de laatste tijd dan ook meer op de beleefde ervaring: foto’s en de persoonlijke verhalen van gebruikers omtrent de locatie.

Facebook buys GowallaEen overnamebedrag voor deze deal is nog niet bekend. Wel zou een groot deel van de werknemers van Gowalla verhuizen naar de kantoren van Facebook in Palo Alto, Californië. Daar zouden zij meewerken aan de nieuwe Facebook Timeline. Deze zou alle belangrijke momenten van een facebookgebruiker toelichten, wat enigszins in lijn ligt met de nieuwe richting die Gowalla ingeslagen was. Facebook breidt zich ook graag uit met nieuw, vers talent, wat natuurlijk ook een goede reden zou kunnen zijn voor deze overname.

Het is momenteel dus helemaal niet zeker of Gowalla zal blijven bestaan in één of andere vorm. Een officiële aankondiging wordt binnenkort verwacht.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *