10.10.2011 - Social

Facebook content vertaalt door Bing Translator

De laatste weken worden de Facebookgebruikers overrompeld door allerlei nieuwe features. Eén daarvan is: Facebook Translations. Deze tool geeft de gebruiker de mogelijkheid om posts en status-updates inline te vertalen. Door een simpele druk op de knop ‘vertaling’  verschijnt de vertaling. De nieuwe vertaal-functie wordt aangeboden door Bing Translator.

Omdat de automatische vertalingen soms niet voldoen aan de eisen van de gebruiker, is er ook een mogelijkheid om zelf verbeteringen en vertalingen toe te voegen. Deze komen terecht in de community en als deze vertaling genoeg positieve stemmen krijgt zal de door de gebruiker ingevulde vertaling de automatische vertaling vervangen.

De vertaalbutton verschijnt niet automatisch maar moet door de admin van de pagina worden toegvoegd. De admin kan vervolgens kiezen of de vertaling automatisch gebeurt of automatisch en door gebruikers of automatisch, door gebruikers en  door de admin. De admin kan ook ervoor kiezen om niet-passende vertalingen te mijden.

Naast de gebruiker is het ook voor bedrijven en organisaties een interessante feature. Zo hoeven zij in de toekomst geen pagina per taal aan te maken.

Tot nu toe zijn nog niet alle talen uit Bing translator beschikbaar. En Facebook heeft er tot nu toe voor gekozen om de vertaalfunctie enkel toepasbaar te maken voor publieke pagina’s en nog niet voor persoonlijke pagina’s. De verdere uitbreiding zal natuurlijk afhangen van de ontvangst van de nieuwe tool bij het grote Facebook-publiek.

Dit bericht werd gelezen via: http://www.searchenginejournal.com/facebook-translation-bing-translator/34629/

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans