Facebook contacten importeren in Google+

Facebook_Friend_ExporterAls je de titel leest, lijkt het onwaarschijnlijk. En eigenlijk is het dat ook. Tot een open-source programmeur er zich mee ging bemoeien. Mohamed Mansour creëerde een Chrome-extensie die het mogelijk maakt je Facebook contacten te exporteren en vervolgens te importen in Google+. Slechts één probleem: dit is tegen de gebruiksvoorwaarden van Facebook en kan je een ‘Facebook ban‘ opleveren. Proberen aan zij die durven…

Met Facebook Friend Exporter kan je vrij makkelijk je vrienden exporteren en vervolgens importeren in Google+. Tot nu toe werd nog niemand (van de 30.000+ gebruikers) geband van Facebook maar Facebook  begint hier nu blijkbaar tegen op te treden:

CRITICAL UPDATE:

“Facebook is trying so hard to not allow you to export your friends. They started to remove emails of your friends from your profile by today July 5th 2011. It will no longer work for many people.

New version with a different design is currently deploying. You might have to do exports daily. It uses a different approach, and I will maintain this version. Just bear with me.”

Het lijkt dus terug afwachten op een nieuwe (vernieuwde) extensie om je Facebook contacten te exporteren…

Fun fact: Mark Zuckerberg heeft momenteel het meeste volgers op Google+. Ten eerste is het eigenlijk al grappig dat Mark Zuckerberg een profiel heeft op Google+. Kwestie van te kijken wat de concurrentie te bieden heeft? Of een nieuwe bron om de mosterd te halen..? Anderzijds wordt het pas helemaal grappig als je ziet dat Larry Page zo’n kleine 7.000 volgers minder heeft als Zuckerberg… Zuckerberg heeft bovendien ook ‘al’ 39 vrienden, Larry Page en Vic Gundotra hebben er nog geen enkele… Niet echt logisch voor de ontwerpers van het nieuwe sociale netwerk.

Google+_statistieken

Zou het aantal volgers een teken zijn dat Facebook altijd groter zal blijven dan Google+…? Of dragen de ‘looks’ en de populariteit van Zuckerberg bij tot zijn succes? Wat denken jullie?

Gelezen via: Mashable

7 Comments

 1. Katty Geltmeyer

  11 months ago

  Waarom is facebook zo gefocust om je contactgegevens niet te laten importeren in Google? Iemand verteld me dat, als je een android hebt, je je contacten van facebook kan synchroniseren met die van google, en als je een yahoo-account hebt, dan kan je je facebookcontacten binnentrekken in yahoo-contacts. Een zestal maanden geleden heb ik zo al m’n contactgegevens in m’n google-account kunnen importeren, omdat je toen je yahoo-account in Google kon importeren. Nu lukt me dat laatste niet meer. Ik heb geen chrome, en ook geen android. Ik zoek dus een andere methode om m’n facebook-contacten naar google te sluizen, enwil dit automatisch laten doen, niet steeds opnieuw, iedere dag, omslachtige wegen volgend. En als dat met twittercontacten ook zou kunnen, …

 2. Tom Bogaert

  11 months ago

  Hoi Katty,

  Google realtime sluit twitter af, Facebook laat geen contact-export toe naar Google (Chrome), … en dat is een probleem … voor de gebruikers. Elkeen wil natuurlijk dat je 1 sociaal netwerk gebruikt. Linkedin en Twitter schijnen nogal overeen te komen. Zoöok Microsoft en Facebook. En Google en Google+ ook…

  Ongetwijfeld zal er een prachtige (al dan niet betalende service ontstaan die dit voor ons gebruikers allemaal netjes op orde brengt!

 3. katty Geltmeyer

  11 months ago

  Ik hoop het samen met U. Er zijn wel hoopgevende initiatieven, voor zover ik weet, cf. seesmicweb http://www.seesmic.com en atomkeep http://www.atomkeep.com/ maar vooral de laatste lijkt me niet erg actief te zijn. Ik wil dolgraag met al m’n vrienden in contact blijven, maar ik kan niemand verplichten om mij naar een bepaald netwerk te volgen, en twitter en facebook hebben zo elk hun eigen voordelen. Jammer dat seesmic web en atomkeep niet te integreren zijn in facebook, twitter of Google+ seesmic is een twitterapplicatie, maar staat er los van, tenzij je met seesmic desktop het een en ander kan, maar ik gebruik de webapplicatie.

 4. tester

  2 months ago

  404. That’s an error.

  The requested URL was not found on this server. That’s all we know.

 5. tester

  2 months ago

  nog meer social media platforms want schijnt dat faabook groepen msaal gaan verhuizen naar elders wegns de facebook belijden

 6. tester

  2 months ago

  seesmicweb snap ik even niet leuk maar wat kan ik er mee is trouwens https://hootsuite.com/ geworden
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *