Facebook betaalt je om bugs te vinden!

Verkeersbord beta

Het is een concept dat al lang leeft in de gaming wereld: alpha en beta tests waarin je het spel gratis kan spelen, maar waarin er nog veel bugs zijn. De gebruiker kan het spel dus vroeger spelen, maar zal in ruil bugs ontdekken en deze doorgeven aan de makers van het spel. Andere vormen van crowdsourcing betalen vaak in ruil voor diensten, bijvoorbeeld website/logo design of het uitwerken van een marketingplan.

Een gelijkaardige tactiek wordt nu gebruikt door Facebook. Het sociale netwerk heeft een gigantische hoeveelheid gebruikers en probeert voortdurend nieuwe dingen uit. Het is dus niet meer dan logisch dat er bugs opduiken. Om deze bugs te vinden betaalt Facebook nu zijn gebruikers.

Nu is er al meer dan $40.000 uitbetaald aan Facebook-gebruikers die bugs gevonden hebben. Het minimumbedrag voor het vinden van een nieuwe bug is volgens Facebook $500 en er zou al $5000 betaald zijn voor een zeer goede vondst. Voor mensen die veel op Facebook zitten is dit misschien een aangename bijverdienste?

 

 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *