Facebook België opent zijn deuren

Facebook, de populairste der sociale netwerksites, opent een kantoor in België. Het is geen commerciële aktiviteit die in België wordt gepland, maar het wordt eerder een lobbykantoor.

Gezien de privacygerelateerde problemen waarmee Facebook reeds heeft geworsteld en de intenties van de Europese unie omtrent de privacywetgeving oordeelt Facebook dat een Facebook Belgium op zijn plaats is.

Alleen staan ze niet in deze lobbyingstrijd. Ook Google en Microsoft hebben er belang bij om hier en daar sturing te geven waar nodig in deze materie.

gelezen via: http://www.tijd.be/nieuws/archief/Facebook_opent_lobbykantoor-____in_Brussel-.9076217-1615.art?highlight=facebook belgium

5 Comments

 1. De Bremaeker Jan

  9 months ago

  Geachte heren, Ik zoals vele andere FB gebruikers storen ons aan de reclame die velen gratis op hun pagina zetten Zowel voor politieke als commerciele doeleinde B&B bv. Tevens is het soms erg wat de Politieke en racistische uitlatingen zijn Kan daar niets aan gedaan worden. Facebook is volgens ons toch een sociaal medium om samen te communiceren en niet anderen aftebreken. Een voorbeeld een zekere DANIEL DE WULF maakt niets anders dan reclame voor zn B&B in De haan, post zelfs foto’s met Nazi uniformen, stuurt verwijten aan Politieke partijen. Kan dat…. ?

 2. Vanderlinden Monique

  9 months ago

  Ik heb mij verleden jaar in September afgemeld op fb omdat mijn profiel konstant gehackt werd door mijn ex-vriend,na weinige tijd later werd ik opgebeld door mijn vriendin dat er terug een profiel was aangemaakt,en niet echt een proper ik werd gewoonweg afgeschilderd als een goedkope hoer onder mijn naam ik heb daarover klacht ingediend bij de politie.ik zelf kan niet op mijn profiel om dit te verwijderen,via een omweg hebben we één van de twee profielen kunnen verwijderen,mijn huidige vriend heeft al gemaild naar fb maar ééntje staat er tot nu toe nog altijd op,met de vermelding dat dit een nepprofiel is.Wat moet ik nu nog doen op dit te verwijderen,we heeben al geprobeerd met een ander wachtwoord maar we geraken er gewoonweg niet op mijn profiel.Groetjes en hopelijk kunnen jullie mij helpen

 3. Robby Mares

  9 months ago

  Beste Monique,

  ik raad je aan om hier eens te kijken: https://www.facebook.com/help/131719720300233/

  Dit is het helpcentrum van Facebook en daar zal je ongetwijfeld een antwoord vinden op je vraag. Ik zou zeker Facebook zelf contacteren en je probleem uitleggen. Zij zullen zeker en vast kunnen uitmaken dat het een vals profiel is, dat er sprake is van laster en dat het profiel dus verwijderd moet worden.

  Hopelijk wordt je snel geholpen bij Facebook!

  Mvg,

  Robby

 4. Aloka Liefrink

  9 months ago

  Beste FB-medewerkers

  Ik ben laaiend enthousiast over FB! Meer dan over eender welk ander netwerk.
  Als auteur gebruik ik dit medium vrijwel dagelijks om in contact te blijven met mijn (potentiële) lezers.
  Om nieuwe contacten te werven, stuur ik doorgaans een privémailtje met vraag tot toevoeging gezien de gemeenschappelijke connecties.
  Waarom kan ik geen vriendschapsverzoeken verzenden, noch privéberichten versturen naar onbekende Fb’ers? (Dat eerste doe ik zelden tot nooit.)
  Alvast mijn dank voor uw reactie!

  Met vriendelijke groet
  Aloka

 5. JackMLeitman

  3 months ago

  Howdy can you mind letting me know which web host
  you’re utilizing? I’ve loaded your blog site in 3 completely different browsers and I have to admit this blog loads a lot
  faster then most. Could you suggest an effective internet hosting provider in a honest price?
  Kudos, I appreciate it!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *